åsa & lisa?

får jag greja lite med blogglayouten? det är ju lätt att ta bort, eller om ni vill?

nu hoppas jag..

..på en riktig vårvecka, har hört att det ska bli strålande sol och plusgrader, och har inlett veckan med lunch i ett kallt men soligt hörn av borggården på kth. Hoppas på lika soligt och kanske lite mindre kallt imorgon.

det var väldigt trevligt i lördags, jag inledde kvällen med att hyperventilera i stil med åsas ica maxi-uppträdande för att jag blev så exalterad när vi väl kom fram (gick lite vilse och hade en hel del matsäck med oss), sedan lugnade vi (jag) oss lite, lugnet tillintetgjordes dock snart av en shot och sedan slog åsa och jag klackarna i taket hela natten, följt av bullbakning hos pernilla på söndagen då jag uppträdde mycket dämpat. Och åt cirka tio supergoda friterade bullar och därefter var tvungen att lägga mig ner.

Kontentan av helgen verkar vara att jag bör lära mig att behärska mig?

måndaglunch

Verkar som om våren kommit för att stanna till Kungsbacka, härlig vårdag idag också! Fast vi hade ju betydligt mer glädje av det i går, idag får man njuta av det genom fönstret.

Jag håller på att samla kraft och mod för att ringa till en arg sakägare. Fast egentligen vet jag inte om han är arg, det är de som har ansökt om att få rätt att köra över hans fastighet som hävdar att han är ilsk, och folksskygg och konstig. Egentligen kanske han är fromm som ett lamm... Om inte annat får jag väl charma honom, och om inte det lyckas får jag ta till min stränga myndighetsröst.


lamm

Ikväll ska jag äntligen på pilates, jag har friskförklarat mig igen, hurra! Aningen har förkylningen helt enkelt insett att det är dags att släppa taget, eller så har den blivit utslagen av alla vitaminer, röd solhatt och järntabletter jag knaprar i mig.

Imorn åker M till Tyskland igen och lämnar mig vind för våg. Själv ska jag nog till Malmö ons- tors, mina förtroendeuppdrag i facket som kallar! :)

farmors lampa


demonstrerad av en ovillig och skeptisk fränd.


lite suddigt, kunde inte fota med blixt då blev det helt vitt, men visst är den fin?

lördag 19.36

butternut squash heter det! vi gjorde soppan idag och den blev jättegod, med vitlök och kanel. Har även gjort egen müsli idag, med nötter, russin, honung, sirap och massa socker, tror det blev väldigt gott. det är ingen hejd på hur husliga vi har blivit.

har varit hos min farbror och faster idag och fikat förre våran maxi-tripp, åsa hamnade i extas när vi kom dit och började hyperventilera. Jag förstod inte riktig men är mycket nöjd med att jag hittade en camembert för 7.45. Felmärkt och jag kanske borde sagt till, men ica har faktiskt mycket mera pengar än vad jag har.

och, oh! jag har fått en lampa!! Av bengt och brittis, som min farmor har gjort, hon var porslinsmålare (vet ej om det var ett heltidsyrke, men hon var i alla fall väldigt duktig). Hon har både målat foten och sytt och broderat skärmen, den är jättefin!

nu ska vi strax gå ut (som tur är, annars hade vi väl tillbringat hela kvällen med att baka). Ska till något ställe på söder, kommer inte ihåg vart, för att som sagt fira saras födelsedag, roligt!

shoppingdag

Idag har vi verkligen shoppat loss, vi och resten av Göteborg känns det som, det var värst vad folk det var på stan. M köpte det sista till sin bröllopsoutfit, skor, slips, skjorta och näsduk. Han blir så väldigt stilig!



En liten teaser!



Dagens resultat

Själv har jag ju min outfit färdig sedan länge, men jag lyckades hitta en hel del fina andra saker. Skor, en vårjacka (som jag verkligen inte behöver egentligen, räknade till att jag har 5 så där mellanvarma jackor sedan tidigare, men den var så vacker, alldeles röd och fin...) och en otroligt söt klänning.

Och så var vi i saluhallen, jag letade lite efter sån där butter.... pumpa, men det hade de inte. Däremot köpte vi färska tortelinisar fyllda med dels karl-johan svamp och ost, dels med gorgonzola i ett italienskt stånd. Pasta är ju egentligen ganz verboten när man äter gi, men det såg så väldigt gott ut! Och vi är ju inte så strikta längre.

Ha det så roligt ikväll!

fredag förmiddag

hurra för fredag, om än tidig sådan ännu. Jag sitter mest och väntar på lunch samt undrar vad hon som sitter mitt emot mig har för sig. Det låter som om....hm, vet inte riktigt hur jag ska beskriva det, som att hon sköljer tänderna, använder fluorskölj alltså, hur uttrycker man det, det låter som att hon...sköljer? Känns inte som att det är tillräckligt informativt, det skulle ju kunna betyda att hon sköljer vad som helst....sina kläder, sitt hår...? Men nu är det alltså tänderna jag syftar på, hur säger man? Men det gör hon inte tror jag, det syns inget och det har pågått i över en timme?? Was ist los? Kan hon kanske ta och sluta?

vad har ni för planer för idag, och för helgen i allmänhet? Ikväll ska jag och åsa göra det här:

http://www.youtube.com/watch?v=b86ktv5TTLg

Imorgon ska vi på utflykt till sundbyberg och förmiddagsfika hos min farbror och faster (!). Sedan ska vi till ica maxi och på kvällen är det födelsedagsfest, sara fyller år.

mitt i matlagningen

Jag håller just på att laga korv stroganoff, den står och puttrar ihop på spisen. Magnus river morötter tills salladen som jag bestämt hävdar att vi behöver. Tror egentligen han tycker det går lika bra utan, män!

Om ni undrar går min konstiga förkylning upp och ner, i går kväll och imorses var jag helt matt, nu (peppar peppar) är jag vrålhungig men i övrigt pigg. Men det blir ingen träning än på några dagar... så hemskt bittert, är rädd att ni alldeles tränar ifrån mig i Sthlm!

(nu har han börjat riva äpplet, rivljudet ändrades!)


korv stroganoff

Hm... annars har jag mest jobbat idag, bråkat med kommunen igen och så har jag grejat med min och Ms hemliga utflykt som jag planerar till september. Ja, den är hemlig för honom alltså, jag vet ju såklart vad vi ska göra. :)

Stroganoffen kallar!

torsdag, snart lunch

de senaste två dagarna har jag som åsa nämnde umgåtts med min mor, eller min kollega barbro som hon också kallas, har varit trevligt, operan igår (Manon Lescaut av Puccini) var väldigt bra, förutom dödscenen som var lite lång.

idag är jag tillbaka på kth biblioteket, inte lika sömnig som igår - till slut var jag tvungen att ställa tre stolar på rad och ta en tupplur, men for upp som ett skott när chatrine kom. Vill ju inte göra ett dåligt intryck.

Bättre idag alltså, läser lite medan jag väntar på att det ska bli lunchdags, tänkte nämligen ta med mig mina två smörgåsar och mina två termosar ut och sätta mig på en gräsplätt (med termobyxor på, man vill ju inte bli förkyld) - det är nämligen strålande sol från en klarblå himmel i stockholm idag, supernice.

ska sedan plugga hårt (jag ska!) hela eftermiddagen och ser sedan fram emot en pinsam timme (längre tid än så borde det väl inte ta) med tidigare nämnd hudvårdsperson och sedan en lugn och trevlig kväll då jag och å kan återuppta kontakten över en tallrik vitkål. Också supernice.

ensam hemma

susanna är på dejt med sin mor (andra dagen i rad hon lämnar mig åt mitt öde!!!) idag är det operan som lockar mer än hennes sambo hmpf. så efter att ha städat hela lägenheten, kokat vitkålssoppa, bakat bröd, gjort leverpastej, sorterat mina papper och funderat över fördelarna med surdegsbröd sitter jag nu här och längtar efter mina roomies, cia är spårlöst försvunnen efter sin kör kl 7, troligtvis är hon en hjälpsam samarit och tar hand om sin svårt sjuke pojkvän (uppenbarligen skrämmer influensa henne mindre än vad lite hosta skrämmer mig). Imorgon kommer stina hit! det är en väldigt påstridig kvinna som ska komma och göra en hudkonsultation på mig och susanna (som jag mot hennes bättre vetande dragit in i cirkusen), hon har ringt varje vecka sen augusti förra året då cia angav mig som intresserad, efter att ha använt all världens ursäkter vid varje samtal (sen i augusti!) tog de slut förra veckan och nu kommer hon alltså hit imorgon, trots att jag sanningsenligt bedyrade att jag inte kommer att ha råd att köpa minsta lilla våtservett.

gäsp!

det var värst vad jag var sömnig den här veckan, inte alls som förra veckan när jag var så hemskt pigg. nu sitter jag här och blinkar framför datorn och är mest sugen på en tupplur. men men, det går väl över. Nu har jag i alla fall anmält mig till lidingöloppet!! (15k alltså) Så här långt är det alltså jag, åsa, lisa och johanna som ska springa, har jag glömt någon? sedan undrar jag lite vad ni gör i kungsbacka runt den 14-15 maj, förutom bröllopsförberedelser alltså?

för övrigt är min mor i stan, var ute och åt sushi igår och idag ska vi försöka få biljetter till operan, skulle vara roligt faktiskt, har inte varit på jättelänge.

jag sitter alldeles ensam i ett grupprum i q och har lite dåligt samvete, jag är ju inte direkt en grupp, men åsa och så småningom chatrine är på väg tror jag så jag har helt enkelt tagit plats, sist när vi satt på biblioteket hyssjade folk så väldigt på oss så bättre med ett eget rum tänkte jag.


hoppas de kommer innan jag somnar.

vårrus

Jag har jag gjort jobbpremiär igen. Det gick ganska bra, men jag blev hemskt trött framåt eftermiddagen, än är jag nog inte helt återställd. Så hemskt retligt att inte kunna träna! Men jag ska minsann inte göra misstaget att förivra mig nu igen, ångrar bittert att jag spann förra måndagen, om jag inte hade gjort det hade jag nog varit frisk nu...gnäll gnäll...

Anna som börjat på vårt jobb är en hurtig tjej, idag såg hon till att vi får ett lag till vårruset i Göteborg. Vi springer visserligen individuellt, men efteråt får vi en matsäckspåse när vi är minst 6 stycken, så hemskt gott! Fast de är lite elaka på jobbet, och tror att jag bara är ute efter maten... tsss! Jag förstår inte hur jag lyckats få ryckte om mig att vara ett matvrak, där också!


Först springer vi...


...och sen får vi fika, hurra!

För övrigt hade jag utvecklingsamtal med min chef idag, han verkar tycka att jag sköter mig. Så det var ju bra, hoppas det syns på lönen i höst också. Annars får jag väl utnyttja mina kontakter högt upp i facket som jag kommer ha fått tills dess. Imorgon är det nämligen dags för årsmötet, och tanken är att jag ska väljas in i styrelsen...hmm. Dumt nog har de lagt mötet i Helsingborg, så det blir några timmar på tåg åt båda hållen. Jag är så väldigt schizofren inför det här, önskar jag hade kunnat vara med i styrelsen utan att gå med i facket, men det går visst inte...


husligt

måste börja med att rapportera att orienteringen gick vägen och att vi kom i mål!! Åsa var jätteduktig och sprang sina sträckor snabbt som vinden. Jag tog i och för sig en evig tid på mig men är oerhört stolt över att jag till slut hittade alla 20 kontrollerna!!! Jag sprang ju sista sträckan och senare hälften av den var jag i stort sett ensam i skogen, men vid gott mod och full av beslutsamhet vadade jag genom lera, halkade på is och klättrade uppför respektive kanade nedför stup. Full rulle alltså, förutom när jag stod stilla och med rynkad panna förvirrat irrade med blicken mellan karta, kompass och verklighet. När jag precis hade stämplat den sista kontrollen hörde jag en bekant stämma som ropade "fränden!" med en blandning av oro och lättnad i rösten, det var åsa så klart som efter nedjoggning, vila, fika, diverse tidsfördriv och till slut oro bestämt sig för att ge sig ut och leta efter sin bortsprungna lagkamrat. Så sprang vi över den sista åkern sida vid sida, tyvärr hade alla andra tävlande samt nästan alla funktionärer åkt hem vid det här laget, men jag var ändå ganska nöjd och glad som en sol när jag röd i ansiktet av både ansträngning och genans spurtade uppför upploppet. Hm. Tveksam triumf kanske, kom i mål ca två timmar efter vinnarna men tror faktiskt inte att vi kom sist eftersom något annat lag missade någon kontroll. Ha!

kan även rapportera att dramat igår kväll med åsas fot slutade lyckligt efter vårdguide, familj och ett större lass värktabletter. Nu verkar det ha gått över.

dagen har tillbringats i köket, vi har bakat bröd och cheesecake, kokat fläskkorv och satt alfalfafrön att gro, nu är det för en gång skull alldeles varmt och skönt här, brukar kännas som ett mindre antarktis. ännu bättre blir det snart när det är dags att börja med middagen, som idag blir fajitas med extra chili som jag och åsa köpte, eller fick, på prisextra idag, dem är så små att de inte gav utslag på vågen, den stackars killen som satt i kassan såg väldigt nervös och stressad ut och visste inte vad han skulle göra så skjutsade helt enkelt vidare dem till åsa som stod och packade.

argh

jag sitter här på söndagsmorgon och läser tidningen i lugn och ro, alla andra sover, gott om kaffe och gröt, solen skiner...trevligt med andra ord. Så läser jag en artikel om att sverige ska skicka ett skepp med marinsoldater till somalia för att skydda mattransporter från fn, vad bra tänker jag som tycker att svenska militären gör större nytta där än här. Artikeln är ganska intressant, berättar lite om operationsområdet, faror för svenskarna, lite historik, sedan kommer en mer personlig vinkel och två av soldaterna nämns vid namn och får kommentera sitt stundande uppdrag, först mårten guldstrand och sedan emmelie olsson. Så långt allt väl. Men efter emmelies kommentar om att hon tycker att det ska bli spännande och att hennes föräldrar nog är mer nervösa än vad hon är (förståeligt) kommer artiklens slutkläm, som rör emmelie:

"Något problem att bo ihop med 33 killar i lämplig ålder under hela veckor ser hon inte: - Dom har blivit som bröder allihop."

Och därmed är artikeln slut. Jag vet inte ens vart jag ska börja (frånsett konstigt skriven mening, det är inte jag som har skrivit fel), kanske med att undra vad han menar med lämplig ålder? För vadå? Giftermål? Som egentligen är emmelies mål och strävan och hela mening med lumpen och militärtjänsten? Eller med att emmelies främsta problem under uppdraget inte är eventuell sammandrabbning med beväpnade pirater, glöm kanoner och gevär, det emmelie egentligen oroar sig för, eller borde oroa sig för, är att någon av killarna ska komma in när hon byter om? Eller med att reporten, anders hellberg, tydligen anser att det här dilemmat är det viktigaste med hela artikeln, att när läsaren har läst hela texten, så ska det som dröjer sig kvar i huvudet vara hur emmelie ska hantera att bo ihop med en drös jämnåriga män. Vad vet jag om jounalistik men mig förefaller det lämpligare att lämna läsaren med en tanke angående....när uppdraget sätter igång om man ska vara saklig, en kommentar angående fn och mattransporter om man vill vara humanitär, en anmärkning om svenska militärens roll i internationella sammanhang om man vill vara politisk...möjligheterna är många, men anders hellberg kanske vet vad han gör och strävar efter att vara en...hm, vad säger man, sexistisk skitstövel med uppenbara svårigheter att fokusera på väsentligheter?

ebba!

vill du dela med dig av receptet på inlagd gurka som du gjorde i somras? det var så väldigt gott och jag är så hemskt sugen på att göra en egen sats. Vad använder man för gurkor, går det bra med vanlig?


nu är det bara en och halv timme kvar till start, och jag är övertygad om att jag har drabbats av influensa, migrän, vätskebrist och brutna ben.

dålig..torrent

Eller vad det kan heta, jag är så hemskt okapabel när det komemr till att ladda ner. Eftersom jag missade desperate i tisdags (till förmån för flamingosarna) håller jag på att ladda ner avsnittet, började tidigare ikväll, just nu är det 2w3d (dvs 2 veckor och tre dagar, antar jag) kvar i tid.

Det kan väl aldirg vara rimligt. Kan man se någonstan innan man väljer vilka som är snabba? (vänder mig här främst till mina lilla syster som tycks vara bra på sådana här skumma saker , på tal om det, har ni sett, åsa och nisse, hur mycket vår besöksstatistik ökade den dagen när jag nämnde en viss drog i rubriken, lite lustigt!)

laddar...

...inför imorgon med ett glas vin och vitkål. jag är så hemskt taggad, tror på vinst!
efter inställd kartpromenad idag ska vi på väg till universitetet imorgon lära susanna att det vita på en karta är, in fact, inte snö.

fredag kväll

I vanliga fall hade jag njutit i fulla drag av att helgen väntar. Nu har jag ju varit sjuk sen i tisdags kväl, och fredagen har inte allas samma betydelse när man inte jobbat hela veckan har jag märkt. Nåväl, trevligt ändå, M och jag har ätit goda billiga räkor, han har druckit en öl och jag vatten och echinaguarde. Satsar nu allt på att bli frisk, är sååå trött på denna förkylning!

M muttrade något om det bara är Susanna som är duktig och bloggar, bra gjort Nisse, och jag håller med M, jag har varit hemskt dålig! Förlåt! Får skylla på min förkylning, och möjligen att jag återigen varit helt besatt av att fixa bröllopsgrejer, idag har jag skrivit små presentationer om er!

Just tanken att vandra med ryggsäcken full av småkakor låter hemskt trevlig tycker jag, sen kan jag nog tänka mig trevligare ställen än Iran förstås... tex Skottland! I övrigt beklagar jag sorgen, men Mick och Nick skildes säkert som vänner!

Lycka till imorn, Åsa, du har väl kommit ihåg att berätta för Nisse att det vita på kartan INTE är snö?

lunchtime

nu har jag varit och ätit lunch (känner plötsligt ett behov av att rapportera allt jag gör, kan aldrig vara bra), på väg tillbaka till biblioteket hamnade jag mitt i firandet av det persiska nyåret (som tydligen äger rum idag, hade jag missat) med musik, fotoutställning, småkakor och äppeljuice, inte alls otrevligt! Cia kom förbi och vi snek åt oss lite juice och kakor, och jag drabbades av en överväldigande längtan efter en vandringsresa till Iran, hur roligt skulle inte det vara?


Ser härligt ut, eller hur? Med hatt, pinne och ryggsäck full av småkakor.....ah att drömma sig bort.

fredag morgon

oj vad den här veckan har flugit förbi, tänk att det redan är fredag igen. Känns dock inte riktigt som vanligt med tanke på att vi ska tävla im orgon, jag bävar...men vi ska ta en promenad idag jag och åsa där hon ska visa mig lite på kartan. Hoppas att det hjälper..?

trevlig middag igår hos martin, blev dock inga mord i midsumer eftersom det inte blev bara jag oh martin utan även mattias och dan. De kommer allihop från arvika och har känt varandra i hundra år, eller, hm, kasnke inte i hundra år förresten, tror de lärde känna varandra på arvikafestivalen (de jobbade där allihop, martin har varit ekonomiansvarig för festivalen i x antal år). Hur som helst, blev lite nervös och hängde inte riktigt med i alla arvikareferenser, men det var trevligt ändå.

idag är jag tillbaka på kth biblioteket och gör mig redo för en lång och förhoppningsvis produktiv dag. Vad gör ni?



dessutom har något mycket traumatiskt inträffat, den 22 januari 2009 lämnade Mick Harvey the Bad Seeds. jag visste inte om det här förrän igår. helt ofattbart, mick har varit med från början, ändå från tiden innan det ens fanns ett band och han och nick tjuvrökte bakom något garage i Warracknabeal nio år gamla eller något sådant. jag vet inte vad jag ska tro? och hur ska det gå för nick utan mick? vad kan ha hänt? vill inte tro att det är sant, ett bad seeds utan mick harvey förefaller både omöjligt och ofattbart.



den otroligt begåvade mick, under åren har han spelat nästan alla instrument som finns i the bad seeds, har helt enkelt hoppat in och spelat, om inte det han egentligen ska, så det som den ordinarie har varit för full/påverkad av annat/sparkad ur bandet för att spela. när de först åkte till london, nick och hans gäng alltså, bodde alla utom mick i en smutsig liten lya utan möbler och i princip helt utan pengar, förutom till droger. Mick däremot, nykter och pålitlig, skaffade en ordentlig lägenhet och ett jobb.

det blir bara bättre

förra veckan satt jag och gick igenom min litteraturlista för att försöka få en överblick angående vad som fanns var och så vidare. Upptäckte till min stora glädje att en av de allra viktigaste böckerna fanns....ja just det, här på su! Hurra tänkte jag. Innan jag såg att den var utlånad och inte skulle var tillbaka förrän i slutet av april någon gång. Så länge kan jag faktiskt inte vänta. Beställde den ändå, med tanken att det kan ju inte skada, trots att jag var inställd på att vid det laget ha skaffat den annorstädes, till exempel via amazon i utbyte mot en ansenlig peng.

hur som helst, väl inne på biblioteket idag går jag till beställt-hyllan eftersom jag med ett halvt öga sett att jag har fått mail från sub, har beställt en hel del böcker, och vilken bok ligger där med mitt namn i tydlig skrift om inte ovannämnda! hurra hurra! Så nu ska jag sätta mig bekvämt till rätta med kaffe och smörgås och läsa boken som förtjänar att bli "the most influential of its time" (som det står på framsidan).

god morgon!

är så hemskt pigg idag, har varit pigg sedan jag vaknade vid 12 igår kväll och tyckte att det var dags att gå upp...höll mig dock ända till sex imorse då jag till åsa's uppskattning (tror jag?) gick upp och satte på kaffe och åt frukost i en timme. Är trots det och en omväg i solen (det är så härligt väder!) på väg till su för tidigt i skolan och sitter nu utanför biblioteket och väntar på att det ska öppna.

idag tänker jag alltså sitta här på su, måste nämligen lassa på med nytt material. hoppas även på lunch med cia, men hon sov förstås när jag gick men hoppas att hon kommer hit så småningom. ikväll ska jag till martin igen för ännu ett avsnitt av morden i midsomer. han har varit i finland i två dagar, är här ikväll och åker imorgon tillbaka till schweiz, som han far.

mår du bättre lisa?

onsdag kväll

din stackare lisa, vilket antiklimax efter flamingokvintetten! men hoppas du mår lite bättre nu...? eller i alla fall att m kommit hem för att ta hand om dig?

jag mår ganska bra, sitter och jobbar lite lätt efter tvättpass, löprunda och middag, med en kopp te som å har gjort åt mig, tack fränden! Har varit alldeles underbart väder idag, sol och liite varmt när vi var ute och sprang, och innan dess tog jag kaffepaus utomhus för första gången i år! Gick någorlunda att springa men vet i sjutton hur jag ska hitta en kontroll, eller ännu viktigare, tillbaka till å, på lördag. Det här kommer att gå åt skogen är jag rädd, bokstavligen.


passionsfest

När vi var i ktyrkan i söndags och prästen läste pålysningarna berättade han bland annat att det blir passionsfest i Blidsbergs församlingshem nästa vecka. Magnus, som ju inte gått i söndagssskolan och är totalt obildad i sådana här sammanhand tyckte det var hemskt lustigt. Förstår inte vad han menar!

Som tur är har ju jag gått i söndagsskola i många år och kunde förklara för honom att de firar när Jesus red in i Jerusalem på en åsna, och folket viftade med palmblad. Och inget annat.

sjuk

igår när jag kom hem  efter konserten trodde jag att jag fått influensan, minst. Jag hade jätte ont i hela kroppen, huvud, nacke, vader, ja överallt, och hade feber. Idag mår jag bättre som tur är, Tror helt enkelt att kombinationen förkylning, spin-puls och en halv flaska vin ovanpå det (innan flamingokvintetten i går) inte var riktigt hälsosam.
 
Förutom att jag mest satt och vred mig och försökte ignorera min muskelvärk och bultande huvud den sista "halvleken" av konserten var det dock en väldigt trevlig kväll. Först var vi här hemma i lägenheten, drack lite vin, som sagt, åt lasange och brownies. Jag gjorde kaffe efter bästa förmåga till alla som ville ha, typiskt att inte M är hemma när man som  bäst behöver honom. Det är ju ha som kan hantera maskinen!

Sedan gick vi till teatern, jag blev intervjuad av lokaltidningen som tyckte jag skilde mig från mängden, och undrade vad jag gjorde där. Jag förstår vad de menar, jag var nog nästan den enda som inte hade grått hår.


Här är de, det är Douglas, Gunillas sambo, som står längst till höger.

Varje bandmedlem hade tydligen två gratisbiljetter, Gunilla fick förstås Douglas ena, och jag fick den andra. Gunilla tyckte jag var värd den eftersom jag hade fixat mat, så hemskt snällt.
 
Så vi två satt högst upp, på samma rad som de andra nära sörjande. Några stolar bort satt till exempel Casper. Jag blev kanske en liten aning starstruck, men tänke mest av någon anledning på Anna. (Ni vet Casper Jarnebrink, i Arvingarna, hans pappa Dennis spelar ju i Kvintetten. Kände att jag behövde förklara det, ni kanske inte har lika bra koll på dansbandsvärlden som jag)

Jag kände igen två låtar, "16 år idag" och "lata dagar med dig". Men på det hela taget, bortsett från att jag blev sjuk som sagt, var det riktigt trevligt.

sol!

strålande sol på östkusten idag och invigning av solglasögon, inte alls dumt.

sitter och pluggar idag (lagt om mitt schema om någon undrar) och, hm, det går väl inte jättedåligt, men...det blir så lätt att man bara läser, lägger till i bibiografin, läser lite till, plötsligt har ett par veckor gått och det känns som att man har åstadkommit....ingenting...eller väldigt lite. Blir lite nervös av det här, man måste ju läsa mycket men samtidigt skulle det kännas bra att få något mera handfast gjort..någon som känner igen sig?

nu ska jag i alla fall ta och motverka den här känslan genom att läsa lite till och SNART få något påtagligt gjort, jag ska jag ska jag ska jag ska...!

marijuana, mitt nya "kan-ínte-sluta"

nix, det är inte alls så allavrligt som det låter. Det är de här små rödvita läckerbitarna jag inte kan sluta äta. Vi har sisådär 1,5 kg över efter fiaskot på gymnasiet igår (max 13 av eleverna var intresserade, av oss och alla andra som stod där).

En av dem som var intresserad var iallafall en allvarlig ung kvinna med tandställning, som verkade ta väldigt seriöst på livet i allmänhet. Både Jenette och jag fick en akut hostattack när hon lite blygt frågade "får jag ta en marijuana-tablett"



Kan också berätta att våren äntligen kommit till Kungsbacka, tog en jätte härlig promenad före lunch i solskenet

mord, middag och töväder

sömnig tisdagmorgon i ett grått, töande stockholm. jag har precis anlänt till min arbetsplats för dagen (kth biblioteket om inget annat anges), är lite sen just idag och botar sömnigheten med termoskaffe, som alltid.

blev ingen träning med martin igår som jag först tänkt, blev däremot något mellanting mellan backintervaller och vanlig löprunda med å och sedan middag och morden i midsomer hos martin på söder, med alldeles fantastikt god rökt flundra.

idag händer inte så mycket på den här fronten, eftersom både träning och socialt umgänge avklarades igår är det idag jobb jobb jobb som gäller. Hur är det med er andra?

jobbsökning...

har efter min helg i humla beslutat mig för att söka sommarjobb på parkgården åter igen, och håller just nu på att fylla i min ansökan, och vet inte vad jag ska ta med, mitt vanliga (vackra texade) cv känns helt plötsligt helt irrelevenat, vad bryr sig väl parkgården om att jag har "stor vana av unix/linux", men samtidigt blir det en sorgset kort lista av information om jag plockar bort sådant de inte bryr sig om.

nu så...

...är vi anmälda, together we are lost fick det bli. Vi är för övrigt de enda som inte har någon klubb och således har kryssat i alternativet "klubblösa". Känns inte helt bra. Känns ännu mindre bra att jag antagligen är den enda som inte har orienterat förut. Mobiltelefon i fickan är ett måste. Annars har jag ju i och för sig nyss fått reda på att en viss australiensare kommer till stora skuggan till sommarn (!!!!!), så då har jag ju något att se fram emot om jag inte hittar hem.

jag är stationerad på kth biblioteket för dagen. Känner mig ganska sömnig och ovillig i allmänhet, känner mig ofta ganska ovillig i allmänhet när jag går hemifrån medan åsa fortfarande susar sött i sängen. hm. hon ska så småningom dock komma hit tror jag, vilket innebär lunchsällskap.

igår var jag på kalas i uppsala. Alex fyllde år och jag var bjuden. ganska nervös inför att gå dit, har inte varit hemma hos henne förut, har inte träffat henne nykter tror jag, och har inte träffat några av de andra som skulle dit förutom sara (och emelie kom jag just på, men ändå, massa tjejer jag inte kände). Men men, försöker man etablera en ny bekantskap så får man väl bita i det sura äpplet tänkte jag (inte för att det skulle vara så surt att åka dit, bara det att jag var lite nervös, ni förstår vad jag menar?). Det hela gick dock ganska bra, tror att hon blev glad för presenten, fick saft, kaffe, pannkakstårta och tre sorters muffins (daim var godast). Pratade med minst en person jag inte kände. Efter några timmar gled samtalet över på förslossnings...ja vad säger man, hur som helst, något med förlossningar. Då kände jag och emelie att det var dags att dra oss.

även på den här fronten har det gått trögt med träningen den sista veckan kan jag rapportera, och jag har inte ens en förkylning att skylla på. Hade tänkt att ta mig i kragen idag och antingen simma eller springa, men kom just på att jag ska träffa martin ikväll vilket jag helt hade glömt bort. Tror att vi ska laga mat och se på morden i midsummer, såg mitt första avsnitt förra gången jag var där och det var precis så bra som alla säger, även om martin var tvungen att följa mig till tunnelbanan efteråt. Träningen får alltså vänta till imorgon, om jag inte kan få med mig martin på ett pass.....hm, det kanske kunde vara en idé, måste undersöka saken.

lagnamn

skulle just anmäla mig och s till sprintorienteringen men fastande på första frågan, lagnamn!?
så är i stort behov av förslag på vad vi ska heta, deadline tolv i natt!

brownies och påskris


Alldeles strax ska vi åka från Humla, Magnus håller på att plocka ihop sina grejer, skjortor, kostym, finskor mm. Nu undrar ni allt vad i hela friden han behövt detta till i Humla va? (eller så undrar ni inte alls, eftersom ni vet hur stilig M brukar vara, bortsett från när han umgåtts för mycket med Åsa och Nisse och fallit offer för långkalsongbaskelusken)

Och nej, det var inte för att vi skulle träffa prästen som skall viga oss idag, och M ville göra ett gott intryck. Jag vet inte riktigt vad vi gjorde för intryck, vi, mamma, mormor, M och jag råkade nämligen sätta oss vid alldeles fel tillfälle, vi skulle stått upp och sjungit halleluja-sången en gång till innan det var dags att sitta ner, men förargligt nog förståd vi inte alls det. Jag skyller på mormor, hon har ju gått i kyrkan hela sitt liv för sjutton, och borde väl veta att man ska sjunga halleluja sången två gånger innan man får sitta!? Hmfp... Åsa undrade när vi kom hem om vi riskerade att uteslutas ur kyrkan nu, men jag tror inte det är någon risk för det, som tur är! Undrar om vi i så fall snabbt kunde bytt religion till tex.... buddsim... just för att få gifta oss på ngt sätt menar jag! Undrar vad buddisterna har för vigselcermoni? Jag tror mig veta att vi har en trogen läsare som är näst intill färdig religionlärare, vet hon kanske?

Hur som helst, jag skrev ju egentligen om Magnus myckna packanden, hamnar bara på en massa sidospår hela tiden (och ändå har jag inte ens kommit fram till det jag skrev i rubriken ännu), jo, han ska åka direkt till Tyskland! Så spännande var det, ursäkta om jag byggde upp förväntningar på att det handlade om ngt roligare. Jag ska släppa av honom på Landvetter nu på vägen hem, därifrån flyger han till Leipzig, och är borta tills på onsdag. Själv ska jag passa på att roa mig med att baka brownies och göra lasange ikväll.

Drömbrownies

De här får det bli, visst ser de fantastiska ut, recept här http://www.tasteline.com/recept/Drombrownies

Jag ska ha afterwork för mina jobbarkompisar på tisdag nämligen, och tyckte det kunde vara bra mat att bjuda på. Inte nödvändigtsvis samtidigt dock, först lasange, och sedan brownies tror jag.

Och så till ett säkert vårtecken, idag har jag plockat påskris. Ska ta med det hem till Kungsbacka, tycker det är så fint!

Nu är M färdig, dags att åka!

Ebba, notera gärna att jag inte med ett ord nämnt träning! (beror sannolikt på att jag är förkyld, och hemskt irriterad över att inte kunna ägna mig åt motionshöjande aktiviteter (måste finnas en bättre synonym för träningen, men men, jag är lite stressad, M står och stampar) bättre att undvika att prata om det då.)

fredag

hurra för fredag, kanske faktikst ännu bättre än torsdag, och lite mer universellt, ganska ensam när man går omkring och ropar hurra för torsdag!, när man ropar hurra för fredag! därremot stämmer folk in från höger och vänster

planerna för dagen är plugg plugg plugg, och mina och cias planer (ensamma och övergivna som vi är utan åsa) är likaså plugg plugg plugg. Cia har i och för sig planerat in en paus lördag kväll, det har inte jag.

något konstigt hände förresten igår. Jag pluggade till sisådär fem, gick hem. Öppnade dörren. Hojtade hallå. Inget svar. Gick en sväng. Ingenting. Ingen hemma. Inte ett knyst. Något överrumplad och perplex satte jag mig på sängen och ringde i snabb takt lisa, åsa, ebba och syster. Efter samtalen, åter tystnad. Satte på lite musik. Kändes fortfarande lika konstigt. Gick till ica. Kom hem. Fortfarande lika tyst och ensligt. Cia kom till slut hem, men inte förrän vid, tja, vad kan klockan ha varit, halv nio kanske. Vet inte när jag var ensam så länge senast. Fränden, kom hem!


och ännu en konstig sak i morse: sprang på hannes, som skrattade, drog i min mössa och sa "snygg katt", och skrattade igen. Ganska rått. Sedan gick han.

the last dodo

Raphus cucullatus had become rare unto death. But this one flesh-and-blood individual still lived. Imagine that she was thirty years old, or thirty-five, an ancient age for most sorts of bird nut not impossible for a member of such large-bodied species. She no longer ran, she waddled. Lately she was going blind. Her digestive system was balky. In the dark of an early morning in 1667, say, during a rainstorm, she took cover beneath a cold stone ledge at the base of one of the Black River cliffs. She drew her head down against her body, fluffed her feathers for warmth, squinted in patient misery. She waited. She didn't know it, nor did anyone else, but she was the only dodo on Earth. When the storm passed, she never opened her eyes. This is extinction.



David Quammen, The Song of the Dodo: Island Biogeography in an Age of Extinctions, London: Pimplico, 1996, p. 275.

torsdag!

kanske veckans bästa dag nuförtiden, eftersom den innebär att jag har jobbat färdigt för veckan och får övergå till att plugga i fyra dagar, vilket för tillfället är ganska avslappnat (om än något frustrerande) eftersom jag inte har så mycket annat att välja på än att läsa läsa läsa. Innebär även att jag kan ta kafferast utan att titta på klockan vilket alltid är lika trevligt.

sitter i skrivande stund på kth biblioteket, där jag har varit hela veckan, idag dock utan åsa som precis har åkt till humla. är i och för sig rädd att risken är ganska stor att hon fortfarande är kvar på centralen, sj har problem för närvarande om man ska tro dn, vilket man väl ska? hur som helst, mycket nöjd med min plats på biblioteket här efter att ha flängt runt mellan q, kåren, su etc ett tag utan att det har känts riktigt rätt, vilket det gör nu.

på tal om dn, har ni läst artikelserien "I väntan på Sverige" (fyra delar, första delen här)? Mycket läsvärt, sant, tänkvärt, välskrivet och, inte minst, otroligt roligt bitvis. Skrivet av Maciej Zaremba som nu är min nya idol.

förresten

vilken cliffhanger! (för oss som såg på hemmafruarna, var det någon mer än jag?) Tror ni att Carlos får tillbaks synen?
(förbjudet att svara på det om man skulle ägnat sig åt sådan där illegal nedladdning och tittat på nästa avsnitt i förväg!)


aj aj

dock inte i hjärtat som tur är, men väl i armhålorna, vet inte vad jag har gjort. Såg inte på dem desperata igår men är ganska duktig på träningsfronten ändå (dock inte så duktig att jag går på pass kl 8 på morgonen, imponerad lisa!), vi (jag och å alltså, vilka annars?) var och simmade på lunchen igår och kände oss mycket duktiga.

Det var lite jobbigt på simhallen: en grupp om ca 50 (kan inte ha varit långt ifrån i alla fall) dagis/skolbarn (kan inte bedöma ålder) hade invaderat duschrummet samtidigt som vi var där. För att ta sig ut i själva simhallen ställdes de små flickorna upp i ett långt led som tog upp halva rummet. Stackars jag och å, perplexa och handfallna inför denna massgrupp av små människor, hamnade sist i ledet. Under marschen ut i simhallen stirrade de flickor som var sist i ledet (det vill säga framför mig och å) stint och storögt på åsa, viskade, stirrade, fnissade och stirrade lite till. Underligt men likväl hemskt underhållande och nästan värt hela invasionen.

Ännu underligare var dock att när alla dessa barn väl kommit in i simghallen dukade deras fröknar upp fika på ett av borden bredvid bassängen. Där satt sedan alla barn under hela tiden vi var kvar. Är det bara jag som tror att man går till simhallen för att....just det, bada.

Nu ska jag äta färdigt min lunch framför datorn bestående av smörgås med ost och leverpastej, gott bröd ni lämnade klvar l&m!

Ebba: förslag på sysselsättning - boka en biljett till stockholm kanske?

snart lunch

så jag börjar lunchrasten med ett kort blogginlägg. Inga möten med folk ur kungens hangarounds här idag, däremot i måndags. Svågern (Carl Gustavs alltså), som var kallad till sammanträdet, dök dock inte upp själv, utan skickade sin intendent. Eller vad det kan kallas.

Var det någon som tittade på desperata hemmafruar igår? Och någon mer som blev sugen på att träna? Gabrielles idoghet inspirerade mig så mycket att jag bokade in mig på spinning klokan åtta i morses. Desvärre vaknade jag med halsont, men jag försökte ignorera efter bästa förmåga. Jag ville ju verkligen träna. Och det gjorde jag, men jag tog inte i max, har ju blivit itutad sedan barnsben att det är jätte farligt att träna just med halsont. Tydligen så inflammeras hjärtmuskeln lätt då, hur nu det hänger ihop. Jag lever dock än så länge, och har inga känningar i hjärttrakten.  

Time for food!

forts. tema långkalsonger

det är på tiden att ni konverterar, och ni måste väl erkänna, det finns inget bekvämare! Långkalsonger måste vara bland det bästa som finns, varmare och lösare (och oftast längre) än leggings, mer praktiska än mysbyxor (som ju kan vara lite bökiga, inte så nätta som långkallingar), mjukare än allt annat, typ jeans (hu!) och, icke att förglömma, superfina! Måste erkänna att mina rosa gjort ganska många turer till ica lappis (och kanske någon annanstans?), dock i sällskap med jacka som gått nedanför rumpan och stövlar, då gör det väl inget? Men åsa protesterade när jag ville gå ut och springa i dem, inte för att de inte skulle vara fina nog men, och hon hade ju alldeles rätt, vad skulle jag ta på mig när jag kom hem?

its airborn

Ja, det vet jag ju förstås inte om det är, men det låter ganska coolt. I vilket fall som helst smittar det uppenbarligen, vi måste fått med oss det hem från Stockholm i helgen, hos Magnus bröt det ut igår kväll. Jag pratar förstås om vanan att gå runt i underställ i synnerhet, och långkalsonger i allmänhet.

Tror mig veta att fenomenet dök upp för sisådär fem år sedan hos en Åsa Elisabeth, hon har sedan vidareutvecklat trenden att bära underställ som kläder till att även bära dem på offentliga platser, såsom i skolan. Tror (och hoppas) dock att det offentligt endast rör sig om överdelar, även om jag blev tveksam i helgen då hon mötte mig i porten i y-front långkalsonger.

Susanna tycks ha tagit till sig just den delen, den nedre. Ofta syns hon gå runt i sina vackra rosa långkalsonger. Än så länge sker det dock under ordnade former inom hemmets fyra väggar mig veterligen.

Eftersom jag är relativt initierad i klädkoden på Körsbärsvägen 5 hade jag naturligtvis med mig ett underställ i helgen, som jag bytte om till så fort tillfälle bjöds. Dock endast tröjan, det tycks finnas något typ av underliggande motstånd hos mig att gå runt i långkalsonger bland folk... Jag räknar dock kallt med att även jag snart kommer att ha passerat den spärren, så som jag sett så många andra i min omgivning göra, nu senast Magnus. Igår kväll vandrade han runt i lägenheten, med ett leende på läpparna, iklädd t-shirt och.... ja, just det, långkalsonger!



måndag

dagen tillbringas på kth biblioteket tillsammans med åsa, jobbat hemskt bra båda två under förmiddagen men nu börjar det dyka upp lite tunga ögonlock (å) och flackande blickar (jag). funderar därför på att gå till cafét utanför och köpa en kopp kaffe...och kanske en bulle. hm. svåra val.

en ovanligt trevlig måndag dock som jag misstänker beror på sviterna efter en mycket trevlig helg! hoppas resan gick bra och att ni inte hade ihjäl varandra, på samma tåg och allt.

efter träning

nu har vi sprungit backintervaller, phu vad det var jobbigt, Susanna och jag orkade med fyra. Åsa hävdar att hon sprang 7, men det är lite oklart, efter två intervaller försvann hon spårlöst. Jag och S sprang som sagt två till innan vi joggade hem, och ingen Åsa syntes till. Vi antog att hon hade tröttnat och sprungit en liten tur istället, men när vi kom hem syntes hon inte till där heller. Vi började träna magen lite, jag var så hemskt duktig på det,  efter en stund kom hon som tur var iallafall, och undrade vart vi tagit vägen. En hemskt konstig fråga med tanke på att vi var kvar i samma backe minst en kvart efter att åsa försvunnit...

Vi har blivit inkvarterade i Cias rum, jätte snällt av henne att låna ut det till oss! Snart ska vi iväg till Per och äta upp maten som inhandlades i den exklusiva butiken.... Per hade 3 liter vin hemma som han har utlovat kalas på, så det kan nog bli nice.

Dagens besvikelse är trosorna jag köpte för att ha under bröllopsklänningen, när jag kom hem och provade dem var de så där obekväma, sådana som skär in. Förutom att de var ganska dyra var de så hemskt vackra... :( Men jag kan ju bara inte ha trosor som skär in på min bröllopsdag. Så nu har S blivit ett par trosor rikare. Hon den smala människan kan nog trivas bättre i dem!

Vin hos Lisa

Tänk, nu blir ni allt förvånade! Förvånade över vad, tänker ni nu. Jo, det är inte Lisa som skriver! Va? vem kan det då vara? Jo, det är Ebba såklart. Lisa har under kvällen gjort tappra försök att dricka mig redlös (eller dränka mina sorger). Än så länge har hon lyckats ganska bra. Hursomhelst, så har vi ätit en magnifik purjolök- och ostsoppa samt druckit gott (och enligt Lisas arbetskamrater dyrt) vin.

Dagen på västkusten har spenderats i en datasal tillsammans med SSPS (om någon känner till det). Alltså tre timmars lång statistik övning. Med tanke på mina bristfälliga data- och mattekunskaper så var det inte direkt en klockren Ebbaövning. Men gick bra dock enkom för att min partner var om möjligt ännu mer inkompetent. Jag fick framstå som något av ett geni. Fast, vad annat kan man vänta sig av en blivande hacker?



???

något väldigt konstigt inträffade precis: åsa och jag sitter i ett grupprum på kth. en kille kom och knackade på och frågade om han fick låna en penna, vilket han fick. inte så konstigt kanske. men sedan smilade han som attan mot åsa, som blev alldeles skär i ansiktet. mannen gick ut och jag frågade åsa vad som stod på, om det var en gammal flamma eller så, varpå hon gick från skär till illröd och prompt lämnade rummet. nu får jag inte ord ur henne, hon har gömt sig i sin luva. ????


uppdatering: det är iskallt härinne, trots det håller åsa på att ta av sig kläderna, samtidigt som hon förtvivlat försöker att byta samtalsämne. ?

näe

nu måste det allt  vara dags för ett nytt inlägg. Jag har läst Nisses, visserligen väldigt fina, inlägg från i förrgår många gånger nu. Och verkar det vara fler som gjort med tanke på mängden kommentarer!

Jag sitter på jobbet och väntar på att klockan ska bli lite mer så det är lönt att åka till spinningen... Om jag nu får plats, än så länge är jag reserv, men varenda gång hittils har det inte varit några problem när det väl kommer till kritan.

Igår höll jag sammanträde igen, den här gången var de som tur var snälla och vänligt inställda. Tur det, för jag sa i bilen på vägen dit till Fredrik att "jag skulle bli så ledsen om de var arga på mig nu igen". Fredrik menade att jag kanske valt fel jobb.

Hur som helst, enda gången jag undrade vad i hela friden de hade för sig var när jag pratat i sisådär tre minuter, och två av farbröderna närmast plöstligt började viska med varandra. Efter en stund reste sig den ena upp och började gå runt bordet, ut i köket. Som ni kanske förstår kom jag av mig lite.... mitt i min oerhört intressanta utläggning om anläggningslagen (vet inte säkert om någon beklagade det så värst mycket). Hur som helst var både jag, och fick jag veta efteråt, min kollega väldigt nära att fråga vad de sysslade med egentligen. Det visade sig dock att de hade väldigt trevliga intentioner, nämligen att hämta kaffe och bullar till oss. :) Eftersom alla var överens, och det vad vi kunde bedöma inte fanns risk att någon skulle uppfatta det som muta tackade vi förstås ja. Mer bullar åt Lantmätarna!

För övrigt börjar jag eventuellt göra mig ett namn i stadshuset här i kommunen, jag har beslutat mot byggnadsnämndens mening i ett ärende, och idag sa de till mig "att de aldrig varit med om att någon gått emot dem så kraftfullt". Jag vet inte jag om det är bra eller dåligt, men jag känner mig ganska tuff, och lite modig! :)

Snart dags att träna nu!

söndag eftermiddag

hurra för vasaloppet, så hemskt roligt och rafflande det var, jag var faktiskt uppe i ottan och tittade nästan från start, blir lika sugen på att flytta norrut varje år. Lika sugen blev jag (och resten av stockholm) på att träna själv, så trotsade åsas högljudda fnysande och grymtande och gav mig ut på isbanorna i hagaparken, vackert väder men ack så erbarmligt underlag. Bra känns det i alla fall att ha varit ute och tränat!

Nu är det plugg som gäller och om ett par timmar Brynzové haluaky till gemensam söndagmiddag.

L&M - vill ni ta med er träningskläder till helgen? Verkar vara ett väldigt trevligt träningscentrum i Ursvik, har ni varit där? bastun framför allt lät lockande?

Fortsatt trevligt i Hedemora?

RSS 2.0