Hedemora

Här i Hedemora är vintern som den ska vara må ni tro. Ett par decimeter snö, ett par minusgrader och solsken, härligt! Jag har just påbörjat min träning inför fjällorienteringen och Lidingöloppet genom att springa en sväng i det vackra vädret, till och med att springa, som brukar vara så hemskt jobbigt, var härligt i det här vädret. Det kändes att jag hade tio kilo mindre att bära runt på!

I förmiddags var jag och Dagny, min svärmor to be, på stan och letade klänning åt henne till bröllopet. Vi hittade tre par som var fina och värda att prova en gång till, gissa hur man gör då i den här stan! Jo, man lånar hem dem! Så nu har hon tre lånade klänningar här, som hon visat även för man och söner, jag tror hon kommer köpa en av dem som jag tyckte var väldigt fin.

jaha... vad kan jag mer berätta,... Jo! Jag tänkte ju att jag på något sätt måste fösöka bli lite mer organiserad i min träning. Funderar på att eventuellt ta mina friskvårdspengar från jobbet för att få hjälp av en personlig tränare att lägga upp ett träningsprogram, hur häftigt vore inte det!? Jag vet inte om det är ett känsligt ämne det här med fjällorientering möjligen... (nisse?) men OM jag ska springa det vill jag ju vara i bästa tänkbara form. Innan jag gör något så drastiskt som att anlita en levande människa tänkte jag dock pröva Internätet. Iform verkar ha ett bra redskap, kruxet är att man måste prenumerera på tidningen för att komma åt det dock. Svag som jag är föll jag för deras erbjudande, så nu kommer jag få en mp3 spelare (med beatfunktion! vet inte riktigt vad det är, men det verkar hemskt bra!)  och två nummer för 39 kr + porto. Och dessutom förstås möjlighet att skräddarsy ett träningsprogem, det ni!



personlig tränare! (vore kanske trevlig med en levande variant ändå! :)


uppdatering från sthlm

härligt med helg, hoppas ni har det bra?

igår var jag och cia hemma hos sara och åt och drack vin med sara (så klart) och alex och emelie, hemskt trevligt som vanligt. de hade tänkt att gå ut efteråt på någon konsert men istället gick vi allihop och lämnade sara åt sitt öde vid elva-tiden. idag har alex och sara eventuellt varsin date, spännnade!

efter scones, espresso, snö/hagel-oväder, varm choklad och semlor måste jag verkligen plugga nu medan åsa ska leta reda på all världens nationalrätter, dock verkar hon ha hamnat på något trädgårdssidospår..?

någon som har några tips om vart man kan köpa en pulka för en billig slant?


fjällorientering

chatrine har övertalat mig om att vi ska springa fjällorienteringen, dock inte tillsammans, så nu söker jag en partner. 3,4 mil på tre dagar, vem vill?

Grattis till Schwester igen, hoppa din tårta blev god.

hipp hipp

hurra hurra hurra!!!! Gratulerar på födelsedagen Lisa!


rund under fötterna

är jag, men bara liiiite! det var hemskt vad gunilla fyllde på i vinglaset. nu är jag iallafall hemma, och m och jag har lagt ihop tårta (inte minsta lilla morot i nisse).

det var väldans trevlig ikväll, fastän tjejen som var näst yngst var typ 55 år, och fast jagf missade grace. jag ska bli med face book! gunilla har det, och tycker att om hon har det så måste ju jag ha det, som är rena rama ungdomen, så nu ska hon inbjda mig, det är mer än vad vissa andra har gjort, hmpf!

och det var iskallt, iiiiiiiiiiii, en grad i vattnet, tre i luften, jag doppade mig två gånger. det var duktigt tycker jag! (men jag var en sån där mestjej som tycker att jag är doppad fast inte huvudet vart under ytan)

träning!

idag sitter å och chatrine på kth istället för på sweco, vilket innebär sällskap för mig, hurra! synd bara att min chef har glömt bort att jag existerar så jag har inte haft något att göra sedan igår eftermiddag, eller vänta, inte haft något jobb att göra, gott om plugg att sysselsätta mig med som tur är!

idag har å varit hemskt snäll, jag råkade tappa min matlåda på golvet (jag la den där som en bekant till mig skulle säga, skrattade så hemskt mycket men inte alls rått när han, som har utländsk bakgrund och inte pratar så bra svenska, helt allvarligt sa att han hade lagt kaffet på golvet) när jag tog ut den ur micron med följd att det mesta av maten hamnade på golvet. å gav då hälften av sin mat till mig, tack fränden!

under dagen har vi även hunnit med att simma, hemskt trevligt att träna på lunchen och vara klar när man kommer hem, även om det blir lite senare. träningen avslutades med kaffe, smörgås och semla och jag tror att jag talar för både mig och å när jag menar att vi nu är ganska nöjda med oss själva och laddade för att jobba ett par timmar till.

hacker, kalla bad och tårta

Fast jag börjar med tårtan tror jag. Jag har bakat en botten, kokat vaniljkräm och satt hallonen på tining nu ikväll, bara att vispa grädde och lägga ihop imorgon när jag kommer hem, möjligen lite på örat. Jag och de andra tjejerna på jobbet ska nämligen till Varberg och bada kallbad imorn kväll, hu så kallt! De andra, rutinerade baderskorna, beklagade lite att det inte var minusgrader så det "blir en sån där issörja att doppa sig i", det är tydligen häftigt, galningar! Just nu tycker jag det låter alldeles tossigt att bada i havet mitt i vintern, men jag kommer säkert att hoppa i  jag också efter att ha suttit i bastun en stund. Det blev så förra gången (förra vintern) vi var där iallafall.


Varbergs kallbadhus

Efteråt ska vi hem till Gunilla och äta lite mat och dricka lite vin, det ska bli roligt! Och sen blir det tårta på jobbet på torsdag.

Ebba upphör aldrig att förvåna mig minsann, när vi vinprovade i fredags (mycket trevlig förövrigt) passade hon på att klargöra sina framtidsplaner, visserligen efter ett par, fem glas vin, men ändå. Hon ska bli nästa Lisbeth Salander! Det vill säga sveriges kanske bästa datahacker! Så fort hon har lärt sig hackra ska hon kolla upp vad Sven Wollter sysslar med en vardagskväll, och, inte minst vår somelier. Han som höll i provningen alltså, han verkade visserligen kunnig, men vi misstäkner att han bättrade på sitt cv aningens. Tänk så praktiskt att ha en datahacker-vän, skynda dig att öva Ebba! Möjligen skall hon dock lära sig kortkommandona för klipp ut, kopiera och klistra in först, men vi konstaterade att det egentligen inte är nödvändig kunskap för att hackra.

Jag håller tummarna för er i Stockholm,d et var säkert bara en matförgiftning hon fick!

om man skulle...

...ta och gå hem då...bär emot lite grann. Har i alla fall ätit en semla, bäst att passa på. åsa är redan hemma den galningen, men det kanske är dags för mig också, jag sitter på kth med ett paket krossade linfrön, ett paket mjölk, leverpastej, ett paket smör och buljong bredvid datorn, så (1) ser eventuellt lite konstig ut och (2) leverpastejen skulle nog behöva ett kylskåp, så att den inte förvandlas till ytterligare en potentiell magsjukesmittohärd. Hu!!! Behöver nog lite mera whisky.

Vi saknar dig också Ebba ♥

klockan tickar

cia har fått vinterkräksjukan tror vi, från söndag kväll till måndag morgon, så sedan måndag morgon sitter åsa och jag mest och väntar på att det ska sätta igång. Hu!!!! satt på varsitt håll igår och väntade, när inget hade hänt vid arbetsdagens slut gick vi som planerat och simmade, och väntade, drog oss för att gå hem (och använda köket!) så gick istället till dinos och delade på en pizza. medan vi åt ringde mycket lämpligt andreas i jakt på sällskap och mat så han kom också och åt pizza, väl där visade det sig att han var i sin gamla lägenhet för att äntligen runda av flyttstädningen, åsa och jag såg vår chans och tillbringade resten av kvällen med att skrubba ventiler och rensa avlopp. Lyckades hålla oss hemifrån ända till elva, när vi väl kom hem spritade vi hela lägenheten, svepte ett halvt glas whisky och önskade varandra lycka till inför natten. vaknade imorse fortfarande symptomfria, så nu börjar det om igen. Hu!!!!!

kommer till Stockholm

nu har jag bokat biljett till stockholm, 6-8 mars, hurra vad roligt!

M kommer oxå, lite oklart när dock. Vill ni äta på på phi phi islands på fredag kväll?

snöig söndag

instämmer med å om en hemskt trevlig kväll igår, vem visste att domino var så rafflande? konjaken kanske i och för sig gjorde sitt till..men oj vilken fin lägenhet andreas, eller snarare per och camilla, har, jättestor och fin balkong framför allt. Och mysig (trots mindre obehag vid brist på gaffel) promenad genom hagaparken vid tretiden då man kunde se räv, kanin, hare, varg med mera. Snön faller fortfarande tätt och jag längtar så efter en snowracer, måste försöka hitta något liknande i veckan och släpa med mig diverse sambos till en bra backe.

efter två rejäla frukostar (toast, äggröra + amerikanska pannkakor med sirap, smör och nötter + ca fem koppar kaffe) ska jag nu jobba ett tag innan tvätt, städning och söndagsmiddag. ska bli väldigt skönt att få lite ordning och reda nästa vecka så att jag inte har kvar allt jobb till helgen..

trevlig söndag allihop!

söndag 12:17

åhopp, så var det söndag, gårdagen slutade med sprit hos andreas, men är trots denna ändring av plan relativt pigg och kry idag. Det var hemskt trevligt, jag, s, erik och andreas i hans nya lägenhet spelandes domino. det var det enda spel han hade och efter några you tube videos över regler http://www.youtube.com/watch?v=5Ow0djAo1eA var spelet i full gång. Efter två omgångar hade erik vunnit med 54 mot 3,5 för susanna noll och noll till mig och andreas. Sen traskade vi hem genom hagaparken i snökaoset, tur att vi fick med oss erik för andreas vägrade skicka med en gaffel som vapen!
nu ska jag söka lite tranieeplatser.

status i sthlm lördag morgon

det har snöat i stockholm inatt, hurra! det är jättefint ute, och strålande sol. skulle inte vara fel att gå ut och åka skidor/pulka/snowracer eller liknande, tyvärr måste jag jobba, har så hemskt mycket att ta igen efter london. men det är fint att titta ut i alla fall =)

cia är i köket och gör smoothie, åsa sover, och jag jobbar. planen för dagen är som sagt jobb för min del, vet inte riktigt vad de andra har tänkt sig. vad har ni andra för planer?

morotskaka

Idag fick vi morotskaka  till fikat! "mums och grattis, vad roligt!" säger alla, utom chefen som säger "faan också".

Kan ni gissa varför?

Jo, här har det blivit så att när man bjuder på just morotskaka är det synonymt med att man ska bli förälder, det är lite roligt tycker jag! Den här gången var det Fredrik som ska bli pappa för andra gången i augusti, så väldigt roligt för dem!

fredag

puh finally friday!!!! har varit så förfärligt sömning hela veckan, tror att jag ej är helt återhämtad sen the black saturdag. Kan inte bärga mig tills ikväll, det är på spåret och vi ska göra chokladfondue!!!!! har hittat en founduebytta i trappen :) maxi den raringen ska ta med lite kött till mig, jag har brist.

seg nr 2

jag förstår dig lisa, jag är också hemskt seg idag, längtar till helgen och på spåret och återhämtning. Var trevligt igår annars, är dock rädd att jonas och hans kompis hade lite tråkigt, dåligt med folk på stan en onsdag kväll, och sista tunnelbanan hem...inte helvilt precis.

Nåväl, nu måste jag jobba, ska till min farbror och faster idag och äta middag men hoppas på att vara hemma tidigt.

Så hemskt dålig attityd folk verkar ha förresten lisa, skandal, låter helt oresonligt...

seg

Usch vad jag är trött, och seg. Tänk vad skönt det hade varit att vara ledig en dag i veckan (förutom helgerna förstås), tex fredag. Jag är just nu benägen att hålla med kloka Elin om att det inte är mödan värt att jobba heltid. Men så kanske man inte får tycka så länge man inte har barn och hus att ta hand om...

Ikväll ska jag handla till vinprovningsmiddagen imorgon (spännande för er H & M!) och spinna, det borde väl få fart på mig.


phu

...det var värst så trött jag blev av pilatesen. Var på första passet för i år, jag blev totalt utpumpad. Skulle nog dejtat tantan i pilates for dummies lite mer. Men det känns iallfalal så hemskt nyttigt!

så nu är ni alltså på jazzklubb?! Hoppas ni har roligt! Själv tänkte jag dricka the, äta gi-glass och titta på greys, det känns också väldigt trevligt.

Igår var inte så trevligt, jag hade sammanträde på kvällen, hade kallat drygt 300 st, ca: 150 kom, och det var fullt tillräckligt. De är hemskt irriterade på hela idén (naturvårdsverket vill att deras vägar ska få användas av besökare till ett naturreservat), och kom med diverse påståsenden som att "vi kommer inte att kunna släppa ut våra barn i trädgården, de kommer bli påkörda" eller, "hela området kommer bli en stor husvagnsparkering".
 
Representanten för naturvårsverket försökte förklara att trafiken troligen inte kommer öka märkbart, och att man inte får parkera husvagnar i ett naturreservat, men inte hjälpte det! För det kommer minsann att parkeras husvagnar ändå!

Vad gäller vår insatas (min och min chefs, som tack och lov var med) tyckte de att vi hade attitydproblem, var inkompetenta, slösade med deras tid och var otroligt dåligt förberedda. Jag blir så trött!!
Det är likadant på många ställen utmed kusten här i Kungsbacka, de som bor där tycker att de ska ha ensamrätt på havet och naturen, om de kunde skulle de sätta upp en grind och bara ge nyckel till betrodda. Himla tråkig attityd!

Nåja, det var lärorikt iallfall. Nu ska jag inte tänka så mycket mer på det utan fokusera på glass, soffa och tv:n! :)

det var värst.

... vad jag var dålig på att göra inlägg, jag som verkligen gör mitt bästa.

har litedåligt samvete att jag ska släpa med stackars s på jazzklubb ikväll, men törs inte riktigt umgås med jonas själv, tänk om han får för sig att sjunga en trudelutt.
Idag har jag och c en kth-dag, vi söker nämlogen jobb! har just översatt mitt texade cv, hade bara på svenska förut så nu är det så hemskt vackert!!!! skulle vilja lägga upp ett kort från london, men linus komer inte riktigt överrens med bluetooth så måste gå via cias dator till lacie (den externa hårddisken), till linus, så hemskt jobbigt (framförallt när cia är utkörd ur huset så länge jonas är kvar - känner mig som en ganska krävande housemate!- så man inte kan komma åt hennes dator :( )

Hallå!

Ursäkta min frånvaro, men bra bloggat lisa! Så hemskt lustigt med facket, hur hittade dem ditt namn egentligen? Har du bestämt dig?

Hemma efter londonhelg, så hemskt slitna både jag och åsa. Mycket traskande, gick ut en snabbis i fredags kväll alla tre men var lite sega så åkte hem ganska tidigt. Kändes lite förargligt så på lördagen bestämde jag och åsa att nu jäklar måste vi faktiskt gå ut. Cia ville inte gå med utan stannade hemma och skypade med fredrik. Åsa och jag delade på en flaska vin och åkte till soho, traskade omkring och letade efter lämplig bar och blev haffade av en inkastare till en nattklubb, så gick in dit. I baren vägrade dem ta kort för belopp under 10 pund så jag (lite på örat) grävde fram de mynt jag hade (cirka 2 pund) och frågade vad jag kunde få för dem, bartendern skrattade då och gav oss gratis jaegermaister shots resten av kvällen, vilket slutade med att åsa inte kunde stå upp och att jag gjorde en volt på gatan utanför och vi kom hem kl 5 och somnade på köksgolvet. Nästa dag när cia var redo för ytterligare aktiviteter hade vi lite svårt att röra oss.

nåväl, hämtade oss lite till på måndagen men igår morse var jag tvungen att återigen gå upp fyra på morgonen för att hinna med ett tidigt flyg. Summan av helgen är att vi är rödögda och sömniga och ovilliga men tvungna att gå ut ikväll igen med åsas belgiska vän och hans vän som är på besök. Puh.

fackpamp

I dag på eftermiddagen hände en så väldigt märklig sak. Klockan var halv fem, och jag funderade på att gå hem från jobbet. Verkar ju dumt att överdriva jobbandet första dagen. Då ringde telefonen

jag: Lantmäteriet Lisa
andra ändan: Hej det är Bengt
J: Hej Bengt! (Bengt är min idol! Jätte duktig Lantmätare som jobbar i Halmstad)
B: Hur är läget?
J. Bara bra, nyss hemkommen från Alperna.. Och så lite prat om skidåkning, fördelarna med aplerna jämfört med fjällen mm... men efter ett tag händer följande

B:  Jo, jag ringde egentligen för att fråga en helt annan sak
J: Jaha? (det hade jag nästan förstått, trodde inte han ringt för att prata skidåkning, särskilt som han inte ens visste att jag varit där)

B: Jo, jag undrar om du skulle vilja vara med i styrelsen för Lantmäteriakademikerna (facket), som Hallands representant. Och om du skulle kunna tänka dig att vara en av två i samverkansgruppen, som förhandlar lön för alla andra fackmedlemmar med Överlantmätaren 

J: Men..... men....
B: Jo, jag vet att du inte är med i facket.

J: Ehhh... jaha
B: Men jag tänkte att du skulle passa bra, när jag fick reda på att du inte är med i facket blev jag lite fundersam, men det skadar ju inte att fråga.

Ett så väldigt underligt samtal. Tala om att det kom som en blixt från blå himmel. För att uttrycka mig milt kan jag väl säga att jag inte direkt brinner för fackliga frågor. Vad som nästan är ändå underligare är dock att jag funderar lite på att tacka ja.

Jag hade verkligen inte tänkt gå gå med i facket, det är väl knappast en hemlighet att jag tycker att de stora facken som kommunal och LO (eller är det samma sak?) driver arbetarnas rätt lite väl långt när de strejkar och lockoutar.
 
Sveriges ingenjörer som det handlar om är är dock inte fullt lika... stridbara, mer resonliga som jag uppfattat det. Detta till trots är jag inte lockad av att vara med som "vanlig" medlem. Men att vara med i styrelsen verkar ganska intressant och lärorikt, förutom att det ser bra ut i CV:t får man enligt Bengt bra inblick i organisationen, får veta vad som är på gång och möjlighet att påverka i ett tidigt skede... Det där med att förhandla om andras löner med överlantmätaren vet jag inte vad jag ska tycka om. Men det måste väl ses som ett förtroende?



En annan fackpamp. Ett exempel som gjort att jag inte viljar gå med i facket. Men hon är nog beundransvärd för att hon kommit så långt och till hennes försvar får väl sägas att hon bara sköter sitt jobb.


på jobbet

Har lunchpaus denna första arbetsdag efter semestern. Går förvånansvärt bra att jobba ändå. Jag hade ju förstås inte haft ngt emot en veckas ledighet till, men det går ju inte att slösa all semester i februari.

Är ni hemma från London än förresten? Å och Cia skulle väl komma idag?

Förövrigt ser jag fram emot fredag och vinprovning, Ebba, vi måste diskutera menyn!!

Over and out (som det tydligen ska heta)

hemma igen

jahaja, tillbaks i Kungsbacka. Åkte från ett snöigt, soligt Humla mitt på dagen, och kom till ett grådassigt, mulet Kungsbacka utan snö. Det här sk vintervädret är ju alldeles sanlöst tråkigt, tur att somrarna (oftast) är bra här på västkusten, men jag tror faktist inte att jag tycker att det väger upp de dåliga vintrarna. Dessutom har M åkt till Tyskland och lämnat mig ensam tills på torsdag kväll, det gör ju inte direkt att jag känner mig mer uppspelt...

Jaja, jag hann iallafall med en härlig tur på längdskidor med mor innan vi åkte hit. Så väldigt vackert med solen som gnistrade i snön, men shit vad jobbigt det är att åka längd, det hade jag nästan glömt. Känns bra att få lite träning efter en vecka full med mat och sötsaker dock. Överlag en väldigt bra vecka faktist, skönt att komma bort och göra något helt annat, visserligen kunde vädret varit betydligt bättre, men det hade å andra sidan kunnat vara värre också. Och jag fick iallafall nästan mitt slalombehov stillat. M och jag pratade om att det vore så roligt om vi kunde åka några kompisar nästa år, det kostar ju en del men kanske att några fler börjat jobba då, hrmm..


Den här bilden är visserligen från förra året, men det såg likadant ut idag, minus Å och S

Out and over (som jag tror de säger i amerikanska militärfilmer, menar att jag hoppas på ett inlägg från någon av Londonresenärerna).

Vår i London

hej från ett soligt ljummet london, nu sitter jag på waterloo campus och väntar på (1) att en annan doktorandtjej som jag har bestämt träff med ska dyka upp och att (2) induction eventet ska börja, och lite på att det ska ta slut, är lite snurrig efter att ha stigit upp 2.45 imorse, huh! annars gick resan bra, inga förseningar, mycket slummer. Hunnit med att lämna av min väska på rummet och dricka en kopp kaffe på costa. skumt på costa dock, den killen som jag har pratat mest med och som även jobbade när jag provjobbade var där och vekade jättesur, mumlade något om 'ville du inte jobba här mummel mummel' och vände sig åt ett annat håll, visste inte vad jag skulle säga. nåväl, kaffet var lika gott som vanligt. längtar till ikväll när åsa och cia kommer, ska bli roligt.

även väldigt roligt att se bilder från alperna och höra att ni har det bra, låter så härligt!

rapport fran Österreich

Oj vad du har varit duktig pa att blogga Nisse, jätte roligt att läsa! Det har varit ont om datorer i det här landet hittils, men nu sitter M och jag pa ett internetcafe. Vädret är inte sa hemskt bra idag nämligen, paminner närmast om snöstorm efter vad vi kan se fran livekamrorna uppe i backarna. Här nere i dalen snöar det en del, men blaser inte direkt. Är dock inget nöje att aka skidor i noll sikt och med stora snövallar att forcera i backen, sa vi har tagit en vilodag. Vi har annars gjort tappra försök att aka, trots daligt vader de andra dagarna.

Var första skiddag, i söndags var det liknande väder som idag, men eftersom det var första dagen da och det spratt i mina skidben efter tva ars ofrivillig skidcelibat var vi uppe ända. Det var jobbigt, min beskrivning ovan om varför vi inte aker idag härör sig fran förhallandena i söndags... Mandagen däremot var fantastisk, sa som det ska vara i alperna, solsken, fantastiskt pistade, nästan folktomma backar. Bara en enda sadan dag gör resan värd! Och det finns nog risk att det blir den enda fina dagen ocksa, igar var visserligen skapligt, men det blaste storm, idag vilar vi som sagt, och även imorgon och pa fredag hotar de med snö, om än inte i lika stora mängder som idag.



Mandag pa glaciären Hintertux, 3000 m över havet.



Det gar at skogen med gi-ätandet här. Jag maste ju äta mig igenom det fantastiska utbudet av österikiska süssigkeiten. Kaiserschamrren, germknödel, apfelstrudel... Gamlingarna pa bilden är vänner till mor och far. Det är jag som tittar fram bakom M.

Som tur är, dagar som denna, är vart hotell utrustat med en jätte fin relaxavdelning med bastu i alla tänbara former, angande, doftande, torr.. bubbelbad, swimingpool, vattensängar... Det kommer absolut bli ett besök där i eftermiddag. Men före dess skulle det sitta fint med en apfelstrudel! :)

Ha det sa jätte roligt i London!

London weekend

Imorgon (i natt) åker jag, åsa och cia till london, jag åker tidigt tidigt och de andra kommer imorgon kväll, å och c stannar till måndag kväll, jag till tisdag morgon, ska bli kul! Hoppas på att hinna med ett möte med handledaren, något slags event på skolan imorgon eftermiddag, några timmar på costa, träff med några andra doktorander, x antal öl, en sväng (minst) inom senate house och british library samt diverse traskande och trevligheter med å och c.

aj aj

träningsverk, inte helt illa! Åsa, cia och jag var ute och sprang igår, känns bra med tanke på all träning vissa får i alperna. I övrigt jobbade jag massor igår, med den här farten hoppas jag vara klar med veckans arbete på onsdag kväll och sedan ha fyra hela dagar att fokusera uteslutande på plugg, skulle behövas. Får se hur det går, verkar inte riktigt vilja vakna ordentligt den här morgonen. Ser efter jobbet fram emot att träffa å och c på fridhemsplan och gå till löplabbet och titta på nya fina löparskor samt laga och äta pizza (och kanske se på midsumer murders) med martin.

Lite trist att ha blivit alldeles ensam om att skriva här...inga datorer i alperna? eller på andra halvan av sovrummet?

2.00

oj oj, vi är helt utslagna, sängbundna och huvudvärksdrabbade efter en rolig pubrunda (nåväl, en pub i alla fall, kom inte längre än till kgb) innehållandes vin, cider, vodka shots, dans för till och med mig och å (!!!!) ca 15 personer och efterfest med obestämbar sprit på vårat hustak. Kom hem samtidigt som morgontidningen. Puh.

Lördag 3.00

Nu sitter jag och pluggar, jätteskönt att kunna läsa hela dagen utan att jobba alls. Kliar dock lite i benen eftersom åsa och cia är ute och går, inte lätt när man gärna vill vara med på allt de andra gör..nåväl, ska bara vara kvar en timme till, sedan hem och laga mat, lax och semlor tror jag att det blir då vi har ett överskott av det senare i kylen. Väldigt trevligt igår, med sällskap och assistans av maxi, fredrik, andreas, hannes, sara och alex lyckades vi laga supergoda semlor samt blodpudding och potatisplättar (åsa gjorde jättefina hemgjorda potatisplättar) samt dricka upp en box vin. Ikväll tror jag att vi ska (inte säker på vilka) följa med ovan nämnda sara och hennes kompisar på pubrunda med föreslagen start kl 8 på kgb.

Vad gör ni/ska ni göra idag? Har ni internet i alperna eller svamlar jag för döva öron? Ebba?

Fredag!

Hurra för fredag, alltid lika trevligt, speciellt för dem som är på väg mot Alperna.

Idag jobbar jag hemifrån, lite trist men det verkade bäst så, hade helt enkelt inte tid att gå någonstans, men Cia kommer hem till lunch och Åsa inte långt därefter, ska jobba fram till dess och sedan ska vi städa misstänker jag, ett mindre grustag har brett ut sig här hemma och med tanke på åsas låga gruströskel går det nog inte att skjuta upp längre, och måste faktiskt hålla med om att det gör lite ont om man går omkring här utan välsulade skor. Måste även gå ut med x antal soppåsar på grund av strejk...hu, vill inte tänka på vad den kommer att åstadkomma i relation till krypen här utanför. Sedan är det tvätt på schemat, därefter middag, på spåret och baka semlor, andreas, erik och hannes kommer och hjälper till.


semester

Oj så skönt! Sitter i soffan hemma i Humla nu, imorn bär det av till Alperna! Det ska verkligen bli skönt med en veckas ledighet, att göra något helt annat än jobba. Förhoppningsvis får vi en hel del sol också, tyvärr verkar det vara lite molning över alperna just nu.

Eftersom vi åker buss kommer det ta oss en sådär 20 timmar att komma dit, jag jobbar hårt för att se det som en chans att komma ner i varv. Det ska bli så skönt, läsa, lyssna på p3-dokumentär, kanske lösa korsord, ingen risk för leda här inte.


Lunch

Idag sitter jag på SUB, har jobbat hela morgonen, tror att du kanske har rätt Lisa om att det bästa är att jobba i början av veckan och få det överstökat och sedan koncentrera mig på studierna, blir eventuellt lite hattigt annars. Är ju inte ett jätteproblem i och för sig, så vitt jag vet ska jag bara jobba under februari månad.

Igår var Åsa, Cia och jag på Hötorgshallen och köpte tranbär och solrosfrön följt av diverse allmänna inköp på Lidl. Sedan bakade Åsa bröd, Cia försvann efter en överdos av mig och Åsa in på sitt rum och stängde dörren, krävs kanske lite övning för att umgås så intensivt som Åsa och jag gör. Vi skippade simhallen eftersom jag fortfarande inte är helt frisk och istället övertalade jag Åsa att göra "Yoga for Women" i köket, hoppas inte någon vi känner gick förbi fönstret, risken finns att vi såg ganska roliga (skvatt galna?) ut när vi försökte balansera på ett ben och samtidigt sträcka det andra benet i en rak vinkel upp mot taket, hur går det till egentligen? Tips? Sedan hade vi planerat in en pizzadate, höll på att gå i stöpet på grund av att varken jag eller Åsa var sugna på att gå ut i kylan (minst sagt), men det löste sig tack vare att Cia, som satt bredvid under min och Åsas diskussion ("du kan väl gå? nej du kan väl gå? varför kan inte duuuuu gå? Jag vill inte gå, jag gick senast, det är diiiin tur! Nej diiiin tuuuuuur!!!!) till slut utbrast Men jag kan väl gå då! Ett scenario som utspelas tillräckligt ofta för att jag och Åsa ska få dåligt samvete...Men pizza blev det till slut, gott!

Nu ska jag gå och äta lunch med Cia, vad gör ni idag? Lisa, är du fortfarande krank? Ebba, hur går det med i-ordning-kommandet? Magnus, hur är det på jobbet? Någon mer som läser?

Tokigt

Inte konstigt att jag inte fått svar på mail till King's de senaste dagarna - skolan är i det närmsta stängd! Hela mitt campus verkar vara stängt, har fått ett tiotal mail om inställda seminarier, möten etc, allt på grund av två decimeter snö, så tokigt.

krank

Ja usch, nu är jag sjuk igen, vad är det här! Innan min jobbfrånvaro i januari hade jag bara varit sjukledig en dag på två år, den dagen var jag magsjuk. Nu är jag uppe i 5 dagar på en månad, verkar inte bättre än att jag börjar bli en veakling.

Jag är nog iallfall bättre idag än igår, gårdagen tillbringades sovande i sängen, idag känns det som om jag kan vara uppe iallfall, även om det inte händer så värst mycket. För att bli frisk till fredag då vi ska åka till alperna har jag svalt en hel vitlöksklyfta (hackad i tre bitar för att underlätta för matsmältningen, inbillar jag mig) om dagen, tagit en drink med echinaforce varje timme och ätit massor av honung, c-vitamin och pepparot. Hoppas hoppas att det gör susen! Jag har iallafall ingen hög feber, så det tycks inte vara influensan, vilket jag är hemskt tacksam för. Jag har till och med en liten förhoppning om att kunna jobba imorgon, få se hur det utvecklar sig framåt eftermiddagen.


För på söndag tänker jag kasta mig ner för backarna här!

Jag tycker du har varit hemskt duktig på att blogga nu när jag tog en liten (ofrivillig) paus Nisse! M blev alldeles exalterad över modelltågen!

Herregud, så invecklat de har gjort det där med pensionsval. Jag fick hem ett brev för ett tag sedan (efter mitt och M:s bankbesök) där det stod att att jag, som stadsanställd, kan välja på ett antal förvaltare.

På valblanketten hänvisades till broschyren "valet är ditt" tror ni de hade skickat med en sådan broschyr? Eftersom det var en retorisk fråga är svaret förstås nej. Nu har jag letat med ljus och lykta på hela internätet, mest på SPVs hemsida (det var SPV som skickade blanketten till mig) efter den där broschyren, men den tycks inte finnas.

Har också letat efter någon typ av lista med ratings över vilken av alla förvaltare som tex har lägst avgifter. Någon sådan har jag inte heller hittat.

Så, jag skulle alltså kunna kryssa för någon av de sjutton förvaltarna på blanketten, men det känns mest som ett lotteri, inte vet jag om AMF pension, eller KPA fondförsäkring eller Nordea Liv & Pension är bäst... Eller kanske rent av någon av de andra fjorton. Jag vet inte heller vem som förvaltar min pension idag... phu! Och dessutom tror jag att just det här valet bara gäller en liten del, resten förvaltas nog av någon annan. Är inte det här lite väl invecklat? Jag kan väl inte vara den enda som är förvirrad?

Tanten på banken såg nog till att jag fick den här blanketten för att jag skulle välja Nordea förstås... eftersom hon jobbar där. Efter att ha läst i DN i förra veckan om Nordeas hutlöst höga avgifter på pensionssparande känns det dock inte aktuellt, så då är jag iallafall klar över något, det är ju bra!


Allting kanske klarnar när jag får det här...tss!

Jaha, om ni fortfarande läser nu tycker jag ni är hemskt duktiga. Pension måste väl vara något av det tråkigast tänkabara att diskutera.

Förresten, Å och S, hur har ni det med DN? Vill ni ha våran när vi är borta, dvs f.o.m fredag till söndagen därpå?

Rapport

Tja, enligt efterfrågan kommer en liten uppdatering om mina dagsaktiviteter, jag försöker nu pussla ihop jobb och plugg, inte helt på det klara hur det bäst görs ännu. Jobba en dag plugga nästa? Halvdagar? Börja jobba måndag morgon och jobba så mycket jag kan tills jag jobbat den veckans beskärda del för att sedan plugga resten av veckan? Förslag?

Igår blev det så att jag pluggade på förmiddagen och jobbade på eftermiddagen, det gick väl sådär, måste kanske gå upp tidigare för att hinna få något gjort med pluggandet om jag bara har fram till lunch...Inte lätt! Igår kväll fick jag inget gjort eftersom jag var hemma hos Martin och lagade mat och såg på Midsomer Murders. Idag sitter jag på kth (måste även bestämma mig för var jag ska jobba/plugga, KB kanske verkar bäst men stort minus, inga mikros, så idag när jag har frusen matlåda tänkte jag pröva att sitta här, trevligt såhär långt, massa gratis tidningar, lugnt och stilla) och tänkte kanske jobba hela dagen, eller i alla fall fram till fyra då jag ska träffa Åsa, gå till hötorgshallen, Lidl och simhallen, och sedan plugga när vi kommer hem. Sedan ikväll har jag och Åsa en date i sängen med pizza.

Vad har ni för planer idag?

Snöstorm

Har ni sett att det är snöstorm på dem brittiska öarna? Full kalabalik verkar det som, men vackert är det! Niall rapporterar att han är nästan ensam på kontoret och att han just idag av alla dagar har glömt sin mössa hemma - pälsmössa i göteborg i strålande sol i augusti, men inte i ett ovädersdrabbat dublin i februari...det är inte lätt alltid.

Värt ett besök, eller vad tycker du Magnus?

Det här kanske vore något när ni kommer hit? Om ni inte redan varit?

http://www.tekniskamuseet.se/templates/Page.aspx?id=23488

RSS 2.0