ansökan godkänd

nu har jag fått inresetillstånd till USA, med sisådär en timmes marginal. Puh!

Igår var jag hos martin och åt middag, han bjöd på sin favoriträtt som (hade jag ingen aning om) är nävgröt, en värmländsk specialitet som görs på skrädmjöl (rostade havregryn) och serveras med stekt fläsk och lingonsylt, jättegott. Brukar ni äta det i karlstad k?

kan meddela att min bula nog har lagt sig, hur är det med  er andra?

har vi stångats?

Misstänkt epidemi alternativt bortglömt slagsmål i stockholm, jag råkade lägga en hand på min hjässa och upptäckte att jag har jätteont på toppen av huvudet. Mitt förskräckta utrop föranledde åsa att göra likadant och se, hon har också jätteont på sin hjässa. Was ist los?? Har detta drabbat någon annan? Biverkning av bröllopsveckan, eller har jag och åsa haft en slags duell på renars vis?

För övrigt är vi väldigt effektiva i stockholm idag.

fly eller illa fläkta....

.... det är frågan susanna var tvungen att ställa sig då hon tryckt på nödsignalsknappen på toaletten. Efter ett tags fläktande sansade hon sig så pass att hon hittade återställningsknappen och vi fick lite lugn och ro här i q-huset igen.

Idag sitter vi på kth, hittills har jag skrivit 24 ord sen halv åtta i morse, effektiviteten är med andra ord på topp.

Ska efter lunch ta en simtur tror jag, jag har fortfarande en knuta i min rygg, funderar tom på att gå till en naprapat, det är så olidligt.

For Honor


Åsa and Maxi!

schluss (?)

stavas det så? vi (alltså åsa och jag) är fortfarande helt slut efter veckan som gått, tillbaka på kth men vill helst gå hem och ta en tupplur eller två, men så bra allting gick, alla var så duktiga!

det är för övrigt superfint väder i stockholm idag, jättevarmt och soligt, säkert 33 grader varmt, det vill säga en grad varmare än i Milano! Fast nu är ni (lisa och magnus) väl i alperna så då är det väl knappast 32 grader längre...jag svamlar visst lite. Hoppas ni har det bra i vilket fall!

varsågod fränden! och akta så att du inte välter...är dessvärre rädd att bengt är på väg att vandra samma väg...vad ska vi ta oss till, de är så skruttiga.. Jag har också tappat bort mig alldeles i studierna, borde plugga idag men kommer knappt ihåg vad jag borde göra, så jobbar lite istället och samlar kraft (?).

tillbaka till vardagen

har idag varit på sweco en sväng för att mejla mina filer jag hade glömt kvar på swecos hårddisk förra fredagen. Jag råkade ta fel nyckel i morse och fick därför cykla på peter hela vägen, tog sån väldig tid (tvärtemot vad man kan förvänta sig av en cykel som saknar bromsar - men jag är en sådan mespropp och trampar inte förrän jag praktiskt taget välter av för långsam fart) och var inte alls på sweco vid 7 som var tanken. men har iaf äntligen kommit tillbaka till kth och en väntande matlåda - tack fränden!

Det är så konstigt att börja plugga igen, jag har alldeles glömt bort vad det var vi sysslade med, har fått ett obegripligt excel-ark (som jag var med och utformade är jag rädd för) av c som jag spenderat de två sista timmarna med att försöka tyda. Det är inte lätt att vara glömsk.

hoppas italia é muito bene, grandissimo e optimo!

Stort grattis till brudparet!!



Nu är ni man och fru!!!
tusen tack för en fantastisk fest, det var så roligt!!!

shopoholic

Första semesterdagen idag, så otroligt skönt. Jag har som Jeanette på mitt jobb utryckte sig "piffat" mig som en tok på sistonde. I går efter jobbet var jag på Haga badet och vaxade mig här och var, idag har jag varit hos tandläkaren, och imorgon ska jag klippa mig och få pedikyr.... Sen är det ju det är med solningen, jag har uthärdat åtta gånger i solariet nu och har faktist blivit ganska brun, men hu så onyttigt det känns! Är i valet och kvalet om jag ska åka dit i eftermiffag för en sista finish... nåja, får se!

Jag blev alldeles besatt igår på pocketshop, fyllde nästan ett sånt där stämpelkort med tio stämplar.... Jag blev så lycklig när det visade sig att de hade de tre sista böckerna i twilight serien (i pocket förstås) och en massa annat bra... Magnus stackarn som fick bära kassan verkar alldeles förundrad över att det är möjligt att gå loss så på böcker. Vi läser på olika sätt, jag hinner nog läsa tre-fyra böcker medan han läser en, men sedan minns jag inte handlingen så värst länge (Om det inte är ngt alldelels extra, flyga drake tex glömmer jag inte) han däremot verkar komma ihåg vad han läst hur länge som helst. I vilket fall är böcker en väldigt viktig del av min semester... Kanske inte en lika viktig del av Magnus semester dock.

'

Ikväll åker vi till Humla, då börjar äventyret på riktigt känns det som. Ska bli så väldig väldigt roligt!


Affes gryta

Affes räkgryta

Alf Svenssons orientaliska räkor
 
4 personer

Ingredienser
1 kg räkor, oskalade
1 purjolök
1 gul lök
2 paprika, grön
1 paprika, röd
250 g champinjoner
smör
2 msk mjöl
3 dl vispgrädde
3 msk chilisås
1 msk soja
1 tsk Italiensk salladskrydda
curry
paprikapulver
salt
peppar
2 msk sherry

Tillagning
Skala räkorna.
Skiva purjon, lök, paprikorna och champinjonerna Fräs i smör tills allt känns mjukt

Pudra över ca 1-2 msk mjöl

Häll i grädden, tillsätt chilisås, soja samt salladskryddan.

Fräs de skalade räkorna och pudra över curry och paprikapulver

Rör ner räkorna i stuvningen och smaka av med sherry

Servera med ris och sallad

stockholm -1

vi saknar dig fränden! det var värst vad det blev tomt och ödsligt utan dig..försöker tänka på annat tills vi ses imorgon igen, håller mig sysselsatt med plugg och jobb på su idag, är bara så hemskt sömnig, kom inte hem förrän efter två inatt (till ett ack så tomt sovrum) vaknade trots det vid åtta, men åh vad det var gott med calamares.

en bunt böcker väntade på mig här imorse, väldigt bra ser de ut, speciellt en - bläddrade igenom innehållsförteckningen och vem har skrivit en av uppsatserna i en av böckerna om inte min handledare!

tillbaka till studierna då....vi ses imorgon fränden! och i övermorgon flisa, 6 dagar kvar!


presenter från ica

Magnus har blivit fullständigt överöst med presenter från de två ica-affärerna här i stan, eller rättare sagt har han blivit överöst med kuponger som kan bytas mot diverse, företrädesvis sötsaker.  Det är väldigt trevligt för oss kunder att det har öppnat en ica till i Kungsbacka, de tävlar i att ge bra erbjudanden, för att locka folk till just sin butik antar jag.

Och förresten så är det ju inte bara för att han är så trevlig som han får presenter, det har att göra med en viss 30-års dag.

Idag har jag hämtat ut en almondy glutenfri daimtårta och en tårtspade på ica maxi. Vi har nämligen också farit runt och uträttat diverse ärenden, dock inte alls i samma omfattning som ni verkar ha gjort i Stockholm. Jag har shoppat ny BH (en ljus, har inte haft en ljus på evigheter, har länge fått ha ett vitt linne mellan bh och blus när jag haft vitt på mig, men nu ska det bli ändring), ett par haglöfs kahkifärgade shorts, mat till ikväll och blomlådor till west vilt.

just när vi hade kommit hem plingade det på dörren, och vem stod där om inte Ebba, mycket trevligt! (men jag visste ju att hon skulle komma, även om jag kanske fick det att låta som om det var en överraskning) Tydligen har hon haft något fuffens för sig på tåget.. hon verkar så hemskt gärna vilja berätta vad. Jag misstänker att det har ngt att göra med festen om en vecka.

För tänk, nu är det bara en vecka kvar, oj oj oj! Och jag som inte bakat en enda bulle hittills.

Nu är det nog dags att börja med kvällsmaten, det ska bli räkgryta. Och Nisse, jag har en känsla av att det är ikväll det händer!

puh!

vilken dag, som jag och å har spungit omkring! Hade en mycket detaljerad plan för förmiddagen, tvungna att hålla oss till schemat inte minst för att åsa i skrivande stund sitter på ett tåg mot humla. Började dagen med en bastant frukost bestående av amerikanska pannkakor med mango, kiwi, äpple, nötter samt massor med smör och sirap, så väldigt gott. Cyklade sedan till stan i maklig takt eftersom affärerna ändå inte hade öppnat, men när de väl gjorde det satte vi fart och inom 90 minuter hade vi prickat av allt på vår lista, tillbaka hem för att hämta upp datorer och matlåda, till kth där åsas nätuttag var upptaget så hon gick hem igen, det var fullt överallt men hittade till slut ett hörn, när mitt studiesällskap tyckte att det började bli dags för lunch upptäckte jag att jag hade glömt min matlåda hemma, gav mig iväg för att hämta den, kom halvvägs hem på att åsa nog inte var där utan ute i skogen och sprang, mycket riktigt visade det sig, tillbaka till kth för att vänta tills å var hemma igen, sedan springa hem, hämta matlåda, tillbaka till kth, samla ihop alla grejer, till en mikro, paus för att springa till tunnelbanan för att möta å och få låna hennes nyckel, väldigt snäll fränd hade då med sig en termos med kaffe åt mig så jag får den och springer tillbaka mot min rykande lunchlåda, nästan framme ringer å och påpekar att vi fokuserade så mycket på överlämnande av termos att vi glömde nyckeln, språngmarsch tillbaka till tunnelbanan, hämta nyckeln, tillbaka till lunch - och puh. Klar. Om än väldigt väldigt varm, strålande sol i stockholm idag. Bänkad på filialen nu för jobb fram tills sex ikväll. Är rädd att mitt sällskap tycker att jag är helt hysterisk.

snart dags att gå hem

Nu har jag bara några saker kvar att göra innan jag kan gå hem från jobbet idag. Är dock i behov av en snabb rensa-hjärnan-paus innan dess. Scheisse, jag har lovat att på tok för mycket ska vara färdigt innan jag tar bröllops-ledigt. Men, för att se det lite positivt, oh vad jag kommer att njuta av att vara ledig!

Åsa, har du ringt idag? Tro inte att jag har glömt!

Ja jösses, nio dagar kvar, och sen kan M kalla mig "frugan". Hoppas dock att han inte får för sig att göra det, ovanligt fult ord! (men förvisso bättre än kärringen, då skulle jag bli rosenrasande, (trots att int det scenariot fanns med på möhippan :) Det blir till att  börja baka snarast förstår jag så jag har ett litet förråd bullar att ta av, å andra sidan, så sällan som ni kommer på besök kommer nog inte åtgången vara så stor (ja!! det var en pik!)

Men Å, kan du inte ens vara ledig några dagar över helgen och följa med till Halmstad? Känns det lite bättre om jag säger att vi faktist bara har varit där en gång förut? (men det är ändock tradition, eller hur ebba?!)

Dags för sista rycket!

sommarplaner och fantasi

jo, angående din fråga lisa, jag har fått ledigt från jobbet de två veckorna som jag är i nordamerika, vet inte om jag kan vara ledig något mer men några dagar är inga problem, jag är ju så flexibel. Har även planerat in en liten tripp till värmland, i sisådär början av juli, eller vad tror du k? Och lovat min mor ett besök på västkusten, då kanske jag även kan få hälsa på herr och fru gassner? Halmstad låter så hemskt roligt, vad sägs om mitten av augusti så kan förhoppninsgvis å följa med?

Apropå complementary och complimentary, har ni hört om en annan av åsas tentor, jag kommer inte ihåg ämnet men det var i vilket fall en fråga som krävde att man hittade på ett eget exempel, åsa svar började med "Det ligger en död man i garderoben...". Undrar just vad freud skulle säga? Jag sa ingenting när åsa berättade eftersom jag inte kunde sluta skratta på en vecka.

ebba, jag ringer strax upp, är på biblioteket!


9 dagar kvar!

hmmm...

har till och med varit i källaren och hämtat en säng åt dig, så snäll är jag att jag trotsar mina stora skräck för läskiga saker som bor i vårt förråd för att du ska få sova som en prins!
Nej, det var en lögn, har inte vågat bära ner den sen vårt senaste besök. Eftersom det bor läskiga saker där.

Daniel har Theodor! Han fick honom på öppet köp, men vill naturligtvis behålla det det lilla livet, en sådan skönhet! Har dock inte fått betalt ännu.

Idag har jag haft tenta, blev mycket förvirrad, vad är det för skillnad på complimentary och complementary, har skrivit mycket tvetydiga meningar som passar in på både komplimang och på komplement.

kära nån


Ser ni storleken?

Sitter på costa för en sista kopp kaffe innan avfärd mot stansted, min amerikanska klasskompis Kelleen är på väg hit för en pratstund, hon kommer från las vegas och är stencool. Var på senate house library i morse för att (på uppdrag av min handledare) ta en titt på ett par avhandlingar för att få en uppfattning om hur de ser ut, hade beställt fram några stycken i förväg och höll på att tappa hakan när mannen innanför disken lämpade över böckerna, ser ni storleken (ovan)? Kära nån, vilka tegelstenar! Ska jag åstadkomma något sådant? Hade föreställt mig något mer i stil med min tunna, lätta MA-bok.

Jo fränden, hur blir det med karantän när jag kommer hem? Om du tar fram madrassen från Cias rum?

alles gut!

Mötet gick bra! Kirkland (handledare) är nöjd med mitt forrskningsförslag, han köpte en kopp kaffe åt mig och vi hade en både trevlig och produktiv pratsstund i kamratlig anda, mycket goda förslag och idéer, mycket att tänka på och väldefinierad ny uppgift, så allt känns väldigt bra.

Nu kaffe med chris och sedan...hm, jobb, plugg eller primark - svårt val.

bl

försöker vänja mig vid jargongen här så att jag passar in; bl är alltså british library. Har hittat en bra plats med internet och uttag, och sitter här och väntar på att klockan ska bli elva då jag ska träffa min handledare. Min klasskompis Chris kom precis föbi, känns bra att träffa på en bekant!

Konferensen igår var jättetrevlig, gratis snittar och cupcakes, kunde inte sluta äta eftersom det var gratis så kan ha uppfattats som något glupsk. Det hela höll började halv tio och avslutades vid halv sex med vin. Därefter gick alla vidare till närmsta pub, inklusive alla lärare, så det var hemskt trevligt och jag tror att jag har knutit några nya kontakter.

Nåväl, måste bege mig och försöka skaffa ett reader's pass (uppdrag från kirkland, bäst att jag i alla fall har försökt att ordna det innnan mötet - är hemskt nervös inför det förresten, ryktet säger att han inte har något att säga - bra/dåligt?)

Hälsning från Malmö

Bloggar från mitt hotellrum i Malmö på mammas dator. Hon är så snäll så jag fick låna den till min resa, med dongel och allt.

Är lite småseg efter en ovanligt tidig morgon. Sju i morse gick tåget från Kungsbacka, inte direkt i ottan kanske, men näst intill vill jag bestämt hävda! Resan gick ovanligt bra, det är första gången jag åkt hit som jag faktist kommit i tid till fackmötet, och ändå har jag sisådär 20 minuters felmarginal, Öresundstågen är inte ett dugg bättre än SJ!

Malmö visar sig inte riktig från samma strålande sida som de tidigare gångerna jag varit här, det är lite blåsigt. Men väldigt trevligt ändå, det är nästan som att vara i Danmark faktist! Jag har träffat Elin (Carlsson) nu ikväll, vi satt på en uteservering (i lä för vinden) och hade det väldigt trevligt, i lite dansk anda. Åsa du ringde just när vi hade börjat äta, det var därför jag inte svarade, men nu lovar jag att svara om du ringer.

Imorn ska vi diskutera löner, jag och min fackkollega Magnus har vässat våra argument och känner oss hemskt laddade inför imorn. Får se om det känns lika bra efteråt...

Hur har du det i London idag Nisse? Vi är såna resenärer (hmmm.... London är ju onekligen lite coolare än Malmö, men som sagt, det är nästan Danmark)

Jag har förresten köpt två par jätte fina, jätte sköna chinos, tänk adrey hepburn, ser ni liksom ett par upprullade, lite vida i midjan framför er? I så fall tänker ni helt rätt! :)





Nu är det city akuten, god natt!


hälsningar från costa

Tillbaka i ett varmt och soligt london, och efter buss, flyg, buss igen och promenad med stopp för inköp av handsprit sitter jag nu på costa. Var så nervös att jag skulle försova mig efter en lite sen kväll igår med x antal glas vin, men det gick bra som tur är. Druckit kaffe i solen här utanför men man ser så dåligt på datorn så tvingas hålla mig inomhus trots vädret för att jobba i några timmar. Jag förstår förresten inte hur brödet kunde räcka så länge förra gången fränden, jag har redan ätit halva och är ändå alldeles utsvulten.

Hinderbana!


Åsa i full fart på det roligaste hindret.

Idag har jag och å varit och klättrat, hoppat, ålat, krypt och flämtat på Karlbergs hinderbana, utan att slå ut en enda tand som tur var! Jobbigare än man kan tro, men hemskt roligt. Speciellt trevligt med kaffe och smörgås efteråt. Undrar lite om det var här magnus sprang omkring?


Wiiii!

Vaknade för övrigt imorse av att det prasslade i mitt öra - undersökte saken och hittade ett löv i håret. Ännu en nattlig eskapad?

ahh

sitter på filialen och jobbar idag, mitt emot sitter ett gäng utbytesstudenter, minst en amerikan tror jag men, framför allt, en tysk som pratar utomordentlig engelska med en aldrig så liten tysk brytning - han låter exakt som blixa, tänk dig fränden! Tänkte du på det när du var här?  Ahh..musik i mina öron, det är nästan så att jag ska stänga av min mp3 och lyssna bara på honom istället.

För övrigt hände något underligt imorse, jag vaknade och tyckte att något skavde på min höft, undersökte saken och hittade inte mindre än fyra tjugolappar inklämda mellan mig och däromkring vanligt förekommande klädesplagg. Inte utan att man (åsa i synnerhet som bevittnade mitt fynd) börjar undra om jag är så fattig att jag har hittat ett nattligt extraknäck som strippa.

klart, bara lite försenat

puh, nu är det ivägskickat (mitt forskningförslag alltså), lite senare än tänkt men inte så stor skillnad ur min handledares ögon på onsdag kväll/torsdag morgon. Blev nästan nästan färdig igår men när klockan var halv ett (hade varit hemma och ätit och vilat lite emellan) blev jag till slut utkörd från kth av en securitasvakt, väldigt irriterande, jag höll precis på att göra klart det sista och var trots den sena timmen inte det minsta trött. Fick ordna det sista nu på morgonen istället och skickade iväg det för en liten stund sedan, hoppas nu bara på godkänt..

Oh, förresten, pluggade inte bara igår kväll utan bokade även en sängplats, här kommer jag förhoppningsvis att sova natten mellan den 11 och 12 juni, om allt går väl!

http://www.yosemitepark.com/Accommodations_CurryVillage_LodgingDetails.aspx

lite orolig för att sova i tält i "prime black bear habitat", men det är väl bara att försöka tänka på något annat, låsa in sin mat och hoppas på det bästa.

torsdag morgon

och snart har det gått en vecka till, tiden bara rinner iväg!

Vårrruset igår blev riktigt roligt, ingen av oss fem tjejer från jobbet var så värst sugen innan, men när vi väl var där smittads vi väl av stämningen. Men herregud vad folk är... icke hänsynstagande! De hade delat in starten i sex olika grupper, rusa, springa fort, springa, jogga fort, jogga och gå.  Dessutom sa de gång på gång att man skulle hålla till höger om man inte var så snabb, och inte gå fler än två i bredd.

Vi tyckte vi passade bra i jogga, eller möjligen jogga fort men tänkte om när vi såg hur det gick till. Redan i den första gruppen, dvs rusa, var det många som stod med sina jeans och ryggsäckar, för att gå runt. Vi kom så småningom iväg i "springa" gruppen, och fick ägna hela banan åt att kryssa mellan tanter som gick sex-sju stycken i bredd över hela banan... grrrr! Jag kanske är för tävlingsinriktad, men jag tycker änså att när arrangörerna anstränger sig för att det ska flyta på bra, och upprepade gånger inforerar om det innan, genom speakern och med stora plakat så kan man väl för böverlen hålla sig till det!!

Jaja, det var roligt ändå, vi tre från jobbet som sprang kom in på mellan 27.15 och 27.40, inte så illa med tanke på träningsmängden den senaste tiden. Sedan fick vi en picnic kasse och gick hem till Gunillas särbo (han i flamingokvintetten) på västra Hamngatan, mitt emot bishops arms (för de som ev. känner till gbg), vilket läge!

deadline dag

oj, 14 timmar, tur att det inte blir lika länge idag! Roligt att springa vårruset, i slottskogen antar jag? Jag har sprungit vårruset där en gång (eller flera, lite osäker) och vill minnas att det var väldigt trevligt, var framför allt förvånad över hur kort det kändes, det låter väl uppmuntrande?

Jag sprang för övrigt 6-kilometersrundan igår för andra gången, det kändes mycket bättre än första gången, vilket i och för sig inte säger så hemskt mycket..hm. Igår kväll fick vi sedan, tack vare att ebba är här, middagssällskap i form av andreas och erik, det blev lite sent så aningen sömniga idag men det går förhoppningsvis över, idag har jag nämligen deadline, måste skicka in mitt nya forskningsförslag till min handledare innan jag går och lägger mig, så det är min plan för dagen för att svara på lisas fråga.


I övrigt kan jag meddela, om någon har missat det, att tre skolor i london har stängt på grund av svininfluensan. Borde kanske kolla om min är en av dem.

onsdag morgon

kom precis till jobbet, lite senare än vanligt, efter en lååång dag (14 timmar) på jobbet igår, som jag avslutade med ett sammanträde med en ovanligt obstinat gubbe. Det hela kommer nog kosta dem sisådär 50 000 kr mer pga honom. 

Nåväl, idag blir det inte en lika lång dag, vi ska iväg och springa vårruset ikväll. Håller tummarna för att det ska sluta regna å det snaraste.

Vad ska ni hitta på idag?

måndag



ja oj vad det var roligt, och roligt att du hade roligt lisa! Inte minst var det väldigt härligt med vädret, nu är det som bortblåst och det är, för första gången på evigheter känns det som, grått och duggregn i stockholm. Vi sitter allihop på kth idag och pluggar, åsa flitigt, jag och ebba har lite koncentrationssvårigheter, men vi kämpar hårt, eller hur ebba?

bästa möhippan, ever

shit vad roligt jag hade i helgen! Jag är fortfarande alldeles uppspelt, måndag morgon till trots. Mina kollegor tittade så undande på mig när jag kom in och kvittrade godmorgon nyss, inte riktigt så jag brukar låta på mornarna, särskilt inte på måndagar!

Jag hinner inte göra ett så långt inlägg som jag skulle vilja nu, får återkomma med det, men bland annat kommer jag att minnas:


bukplåt ett nytt ord i mitt vokabulär, kan tappas, men uppenbarligen går det förträffligt att göra en stockholmsresa utan.

den fantastiska maten, oj vad det var gott! Gnoccin, salladen, fonduen, för att inte tala om alla ljuvliga efterrätter, och frukosten!

vädret bättre går ju inte att önska!

klättringen såååå roligt, men det var värst vad jag var feg!

lekarna i parken ähm, särskilt en av stationerna! :)

det känns alldelles fantastiskt att ni ordnade allt det här för min skull, tack så väldigt väldigt mycket!

RSS 2.0