Affes gryta

Affes räkgryta

Alf Svenssons orientaliska räkor
 
4 personer

Ingredienser
1 kg räkor, oskalade
1 purjolök
1 gul lök
2 paprika, grön
1 paprika, röd
250 g champinjoner
smör
2 msk mjöl
3 dl vispgrädde
3 msk chilisås
1 msk soja
1 tsk Italiensk salladskrydda
curry
paprikapulver
salt
peppar
2 msk sherry

Tillagning
Skala räkorna.
Skiva purjon, lök, paprikorna och champinjonerna Fräs i smör tills allt känns mjukt

Pudra över ca 1-2 msk mjöl

Häll i grädden, tillsätt chilisås, soja samt salladskryddan.

Fräs de skalade räkorna och pudra över curry och paprikapulver

Rör ner räkorna i stuvningen och smaka av med sherry

Servera med ris och sallad

Kommentarer
Postat av: Ebba Bothén

MMMMMMMMM!!!!!!!! Gott, gott!

2009-05-17 @ 16:36:05
Postat av: Lisa

Jag ska kanske erkänna att jag spicade upp den med lite hummerfond också (sådan som kommer på flaska, om jag hade varit Åsa hade jag gjort den själv på räksskalen)

2009-05-17 @ 20:08:57
Postat av: Magnus

Vi hade dock ingen sherry i. Ryktet säger att Affe själv inte snålar med denna.

2009-05-17 @ 22:37:55
Postat av: åsa

är affe någon ni känner?

2009-05-18 @ 10:23:11
Postat av: Lisa

Alf Svensson du vet (inte Andreas far dock, utan den fd KD-ledaren)

2009-05-18 @ 13:31:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0