dålig fart

både på bloggen, och på Lisa idag. Vi hade räkskiva här på jobbet igår, mkt roligt! Men det betalar sig idag. Jeanette visade sig vara en idéspruta på lekar, bla tampongleken, en variant på penna i flaska, men man får vänta så länge så att man kan dra med sig flaskan tillbaks (är alltså vatten i flaskan).





söndag

jag sitter i soffan på hallen i Humla och slöar, så skönt. Magnus är och skjuter, mor och far är i kyrkan, och jag är hemma och gör ingenting. Tänkte se ett avsnitt av true blood på SVTplay.

Hur går det med tanden Nisse?

Humla

befinner mig som sagt var i humla för tillfället, tycker det är skandal att l&m inte tänker komma hit förrän på lördag MITT PÅ DAGEN!!!

det var värst förrensten vad ragnarajns har blivit stor, jag är stolt som tuppen:) och tam!

idag ska jag åka till lager157 minsann, se om jag kan hitta något representabelt till min snart helt nya garderob :) vet inte riktigt vad jag ska börja med, men borde förmodligen ha ett par svarta stövlar

trosfrossa i new york

Nu är vi hemma igen, alldelels utmattade, men oj så roligt det har varit, och oj vad vi har shoppat! Dollarn blev ju lämpligt nog allt billigare inför resan, och runt sju kronor tycker jag är helt ok. Särskilt med tanke på att den stod i 9,25 i våras. Vi har inte varit så hemskt kulturella, tittade på frihetsgudinnan från land, åkte upp i empire state building och var på naturhistoriska museet. Annars har vi mest gått runt, i central park, på broadway, park aveny... och ätit förstås. En hel del pannkakor och french toast har det slunkit ner. Kort sagt en alldeles fantastiskt stad!

Uppe i empire state buliding drabbades jag av plötslig höjdskräck och kunde inte komma ner fort nog. På 102:a våningen gungade det ganska rejält fram och tillbaks, dessutom byggdes hela huset på 14 månader, det kan ju inte vara annat än ett fuskbygge. Om man sen dessutom tänker på höga hus och flygplan i NY blev det lite otäckt.

Ebba, tyvärr fanns inte my desire. De har den bara runt två gånger om året tydligen, nästa gång är i november (men det är väl kanske inte till så stor hjälp). Jag doftade på säkert 15 andra fofter, men det slutade med att jag inte köpte ngt alls, jag blev så hemskt doftdöv efter ett tag... Och det är ju så svårt att veta vad andra gillar för dofter.

Däremot löpte jag lite amok bland trosorna, jag hade precis som du Ebba ett minne av att underkläderna inte var så bra och fina, men nu har jag tänkt om. Min garedrob kommer bli sååå fin invändigt. Jag köpte först 3 par i olika färger, de satt så bra (Åsa, den här gången kommer jag hålla hårt i dem) så jag var helt enkelt tvungen att köpa tre till. Som sagt kommer det bli ett nöje att öppna troslådan hädanefter.
Så vackert. Jaghar alltså tre par till, vita ljusrosa och svarta för den intresserade!


Man kan kanske ana att jag hellre hade varit nere på marken? Men, vi är alltså 381 m upp i empire state building


Också från tornet, central park skymtar


Times sqaure, vi bodde ungefär 50 meter från där bilden


I shoppingtagen

muffins

I NY ska vi defenitivt gå hit http://www.sugarsweetsunshine.com/index.html

Så gott!



måndag

och tre dagar kvar till avresa NY. Så roligt. Men SÅ mycket som ska hinnas med före dess, och då tänker jag tyvärr inte på roliga saker såsom att skriva packlista och packa.

Eftersom jag aldrig tycks lära mig att planera, och inte att säga nej heller för den delen, har jag bokat in två möten, och ett sammanträde med vrålarga sakägare den här veckan (varför kan de inte bara hålla sams?). Ett av mötena plus träff med hantverkare har jag klarat av idag, (vi ska lägga om golvet i vårt vardagsrum). NU har jag precis börjat förbereda mig inför de arga människorna imorgon. Eftersom min chef är borta hade jag tänkt diskutera lite svårigheter med vår andra expert, Bengt i Halmstad. Dessvärre drabbades jag av ett ögonblicks panik när jag ringde honom och det visade sig att han har semester, ett sånt sätt!

Som tur var lugnade jag ner mig och tänkte till, "vilka känner jag mer som kan det här med skogsbilsvägar måntro". Ingrid Öhlund (mors lantmätarkusin) kändes som ett bra alternativ, men, dumt nog var hon också bortrest. Tur då att jag varit på kurs och skaffat mig ett nätverk. En av männen på VIPS-kursen jobbar i Alingsås, och verkade kunna vägar. (Dessutom har han gjort förrättningen på Hultavägen, Åsa). Som tur var (inte minst för min stressnivå, man kan väl säga att jag är liiite sent ute) svarade han och hade dessutom väldigt bra idéér, phu!

Nåväl, nog bloggat, dags att börja på pp-presentationen för vägförrättningen.

Å, vad är det för varor som gäller den här veckan?

besök!

Måndag morgon i grupprum på kth med å. Extremt dålig timing den här veckan: eventuellt sista veckan som jag har ett jobb, vilket borde innebära att jag fokuserar helt på att tjäna ihop så många slantar som möjligt. Men icke. Eftersom jag även har plugg-deadline på torsdag måste jag även plugga så mycket som möjligt fram till dess. Dilemma! Men lutar åt att fokusera på att plugga ändå, dels för att det är viktigare (tror jag?) och dels för att jag av lite olika anledningar är väldigt inspirerad för tillfället och helt enkelt inte kan låta bli att plugga.

Idag kommen för övrigt Kerstin på besök, hurra!

lever

har jag berättat om min nya hobby? att läsa veckobrev från mataffärer? varje måndag publicerar alla matkedjor ett nytt pdf dokument med veckans erbjudanden och varje söndagkväll sitter jag lika ängsligt och väntar på morgonen så jag kan bestämma vad som ska inhandlas under den kommande veckan. Den här måndagen stod valet mellan ica maxi (goudaost 29 kr/kg) och prisextra (lever 9 kr/kg, grisben 3 kr/kg)
valet föll på prisextra eftersom lever trots allt är väldigt nyttigt. När jag ändå var där passade jag på att inhandla grisbenen oxå, det är så svårt att motstå något för 3 kr per kg! Vet inte riktigt hur jag ska handskas med dem.
Men iaf så var levern ett riktigt kap, har inte ätit annat än levergryta i två dagar och jag känner järnet rusa runt i mina kapillärer, något för dig schwester? har ni prisextra i kungsbacka?

sticka

väldigt vad det är dålig fart här på bloggen. Nåväl, jag är ju inte bättre än någon annan. Här kommer ett inlägg som ska handla om stickning har jag tänkt.

Jag har en tröja liggande som är nääästan färdig. Det är nästan 2 år sedan jag stickade på den sist, och det saknas bara 1 ärm och lite till. Det dumma är att jag vet att jag hade några sorts specialgrejer för mig, förlängde, eller tog in eller vad det nu var. Lite dumt med tanke på att det är bra om den andra ärmen bli likadan som den första. Så jag har dragit mig för att ta tag i det. Men, som tur är är min mor ytterst stickkunnig, hon förbarmade sig över mig och har lovat sticka klart den. SÅ bra! Jag plockade fram den nu ikväll och såg att jag måste skaffa mer garn dock, hoppas hoppas de har kvar samma nyans så här två år senare.

Förutom att det förstås blir väldigt roligt att få färdigt den tröjan som legat i evigheter har jag ett nytt projekt på gång, men den känns fuskigt att börja på det innan jag är färdig med det förra. Jag vill sticka en pippi-tröja, tycker de är så fina!



Jag hittade ett mönster som ska bli så här, men jag tror jag vill göra den i samma färger som lilla tjejens, och med samma modell i halsen som hon har. Så är jag inne på massa specialgrejer igen då...

Vad tror ni om det?


Tornbygge

Här kommer ett litet gästspel på bloggen. Lisa ligger nämligen i badet och valde därför att anlita mig för att rapportera om den gågna helgen.

Mor och far är på turné i västsverige, med stopp i bl.a. Kungsbacka och Humla. I söndags var jag med pappa på Finnkampen, väldigt spännande. Nisses kollega B var där och jobbade för övrigt.

Musse spänstar över bocken. Tyvärr blev det däng av nån finnpajsare.

Musse spänstar över bocken. Tyvärr fick han däng av nån finnpajsare som tydligen också kunde springa.


I lördags morse var det dags att beträda humlaskogaran med vapen i hand för första gången. Regnet kom och gick vilket förmodligen gjorde att rådjuren mest låg och tryckte under något träd. Vi fick då inga djur inpå våra pass men mysigt var det ändå.

Idag byggde jag och pappa jakttorn med jaktledaren Anders. Eller rättare sagt, Anders byggde med viss hantlangning från mig och pappa. Nåja, jag fick slå i några spikar i alla fall vilket var synnerligen ansträngande för mina feta små akademikerhänder. Jag bedömmer att Anders spikade c:a fem gågner så snabbt som jag, hrmm...

Nästa helg ska kanske Lisa invigningsjaga i tornet. Hon funderar på att ha lite invigningsfest först med särskilt inbjudna älgar och rådjur som gäster. Vad tro ni hon ska bjuda på? Snittar? Nötter? Bubbel? Kanske nån drajja ifall gammeltjuren kommer förbi?



Diagonalerna sätts på plats.




Nyfikna svampplockare flockas runt bygget.

I övrigt kan vi rapportera att Ragnarajns (katt) har förstått att han är tam på riktigt. Detta kan ha att göra med intensivt fjäskande med finmat från husse och matte. Han är nämligen också nästan dubbel så stor som sina båda syskon (Ragnarsvaij och Mini). Någon magnusrullning har vi däremot inte sett än med det är nog bara en tidsfråga. När vi åkte tog han en eftermiddagslur i sin spiklåda (4-tums spik).

Ragnars mamma Tiger är alldeles fyrkantigt gravid och har börjat stöta bort Ragnar genom att fräsa åt dem så fort de vill gosa med sin mamma. Lite sorgligt men så går det väl till i kattvärlden.


 

Ragnarajns längs fram för 2,5 månad sedan. Numera något större.

Oj, vilken ära det var att gästblogga, är alldeles uppspelt! Ha en skön söndagskväll!

träningsdramatik

som ni kanske har hört har åsa problem med knäet. Vilket innebär att jag har svårt att springa.

Nu kanske ni tänker att mina problem beror på något slags sympatismärta, för att jag och åsa tillbringar för mycket tid ihop. Så är dock inte fallet. Anledningen är istället den att åsa gömmer mina skor. För bövelen. Sist hittade jag samtliga mina träningsattiraljer i en tvättpåse längst in i garderoben. Inklusive åsas träningsattiraljer, så att jag inte helt enkelt skulle kunna ta hennes istället. Plockade då, naturligtvis, fram alltihop igen. Och gav mig ut och sprang en runda, medan åsa stannade hemma och muttrade x antal svordomar.

Häromdagen tyckte jag att det var dags för mig att spinga igen. Åsa, tankeläsare som hon är, såg till att vara hemma först och gömde föga förvånande mina skor innan hon gick ut igen. Mer förvånande var att hon inte gömde sina skor. Ha! tänkte jag, snörade på mig hennes skor och gav mig ut i spåret.

När jag kom hem blev åsa upprörd för att jag tagit hennes skor. Jag blinkade av förvåning. "Man kan inte låna ut sina springskor" förklarar hon, eftersom de formar sig efter foten. Det vet jag väl! Och undrar om hon har glömt att hon faktiskt har gömt MINA skor, som jag annars gladeligen hade använt istället för hennes.

Fortsättning följer, såvida knäet inte blir bra snart.

fredag!

ikväll ska jag gå på bio, händer inte så ofta och ska bli väldigt trevligt att sjunka ned i en mjuk fåtölj, lägga upp fötterna (hoppas på att det inte sitter någon framför) och bara koppla av. Ska se public enemies, någon som har sett den? Hänger upp allt mitt hopp om att den är bra på att johnny depp är med.

Igår var jag, åsa och alex och simmade på kronobergsbadet (så mycket trevligare än gih-badet). Jag tyckte att vi skulle simma i en kvart. Alex tyckte att vi skulle simma i en hel evighet. Åsa, som vanligt när hon har betalat inträde till en simhall, var lättövertalad angående evigheten. Höll på att frysa ihjäl men kändes inte så dumt ändå att ha simmat ordentligt när jag väl fick gå upp.


takfest


regnskur ett två eller tre i ordningen, minns inte

Tack för att ni kom allihop, det var hemskt trevligt, var det inte? Trots att vissa gäster inte fick sova, eller ens gå och lägga sig, i fred. Jag är glad över att ingen hyresgäst klagade, att okända män i små kläder insåg att de hamnat fel och gick någon annanstans, att vi stod ut på taket så länge som vi faktiskt gjorde, att ingen frös ihjäl, samt att alla plastglas på terassen inte regnade ned över valhallavägen under natten (det var i alla falla ganska många kvar på morgonen).


en kort stund utan regn


regn? inte regn?


jag tror på uppehåll. Ebba, ser det ut som, tror på regn.

orientering och självutveckling

På mitt hotellrum i Gävle. Och så väldigt hungrig, inte bra, det är en hel timme kvar tills vi skall träfas för att gå och äta middag. Nåväl, ni slipper ju iallafall vara i närheten av mig i detta olyckliga tillstånd.

Dag två av VIPS-kursen är avklarad, vi har hittllis ägnat tiden åt att lära känna varandra, och oss själva. Varandra genom att vi fick skiva ner lite stödord om oss själva på ett stort papper (A1, om ni funderade närmare på storleken) och sedan prata om oss utifrån det, så väldigt svårt.

På mitt stod det något i stil med Ulricehamn, KTH, Kungsbacka, träning, jakt, gift. Jag höll således ett litet föredrag om just mig själv utifrån dessa ord. Jäklars vad svårt att prata om sig själv, trots att det ju borde vara det ämne man känner allra bäst till. Men alla var ju i samma situation, och det är nog trots allt utvecklande.

Idag har vi ägnat hela dagen åt personlig utveckling. Mycket intressant. Särkilt en övning var bra. Om ni vill testa ska ni göra så här: (gör det, det är tankeväckande!!)

Skriv ner (i punktform) det du tycker att du är bra på. Skriv sedan ner det du tycker att du kan bli bättre på.

Därefter ska du skriva ner vad du attraheras av hos andra (allså vad får dig att tycka om en annan människa)
Och tillsist egenskaper hos andra som du irriterar dig på (alltså dåliga egenskaper hos andra människor)

Jag skall berätta längre ner vad man sedan skall göra med materialet, men först skall jag berätta att jag skall ta upp min ganska insomnade orienteringskarriär imorgon! Det ska blir så roligt! Jag är långt ifrån den enda orienteraren på kursen, och en av de andra har fixat en bil så vi kan åka till Gävle OKs närtävling imorgon. Nu hoppas jag bara att ngn har en kompass att läna ut. Jag har inte direkt en inbyggd kompass.. hm, host, råkade springa lite vilse igår när jag skulle jogga fram och tillbaks utmed ån här i stan. Ingen dålig bedrift tycker jag att följa en å och ändå komma vilse!




Och så fortsättningen på övningen då. De bra och dåliga egenskaperna som man skriver ner om sig själv är ju förstås sådant man är medveten om.

Sedan finns det ju enligt diverse teorier (Freud bla.) en hel del egeskaper som man har som man inte är/inte vill vara medveten om.

Däremot så projicerar man det på så sätt att man uppskattar dessa egenskaper hos andra. Det vill säga att man tenderar att ha de positiva egenskaper själv som man uppskattar hos andra, det är just därför man uppskattar dem. Det är ju trevlig, mindre trevligt är att det gäller även för de egenskaper man inte uppskattar hos andra, det är just därför man stör sig så vansinnigt på dem, omedvetet kan man tenderna att ha de egenskaperna, (och omedvetet tycka illa om dem hos sig själv antar jag) och då är det rysligt irriterande med andra som är sådana.

Jag vet inte, men jag tror det kan ligga en hel del i det. Och då är det ju ett väldigt bra sätt att få lite bättre självkännedom, och dessutom förstå varför vissa människor är så rysligt irriterande.

Nu är det bara 45 min kvar till middagen, hurra!


RSS 2.0