julbordshelg

Tre julbord avklarade, får se om det blir några fler för mig.


































Årets gris heter Ragnardraj, idag var en av gästerna framme och knackade på honom, för att se om han var äkta antar jag, hmpf!

Imorgon åker jag till Gävle på kurs, jag glömde mammas dator, som jag skulle lånat, i Humla, så jag kommer antagligen att vara datorlös i fyra hela dagar, det blir konstigt.

Ha en bra vecka, och fira första advent ordentligt!


ah..

har just kommit hem från sainsbury med ett brett urval ur deras apoteksektion. var och klippte mig härom dagen, som alltid var frisören mycket skeptisk och sa till mig och ta itu med mitt hår, så efter att ha läst och läst diverse olika omdömen bestämde jag mig för att köpa aussie 3 minute miracle, kostar bara tre pund på sainsbury så något av ett fynd om det fungerar. Väl där var jag tvungen att köpa matchande shampo oxå, ser ju så trevligt ut i badrummet :). men kunde inte hejda mig så inhandlade någon form av body lotion oxå, neutrogena norwegian formula, kommer ihåg att jag läste om den i cosmo för något år sen , ska tydligen vara alldeles fantastisk.

Däremot har det fortfrnade inte blivit någon klänning, börjar bli nervös, måste nog tvinga natalie att följa med nästa helg, vet inte riktigt var man ska lägga ribban när the är "black tie event".

hur har era helger varit?


fredagkväll

fasade lite för helgen, hade inga plans what so ever, och mitt rum är inte riktigt tillräckligt nice för att stå ut en hel helg. Men igår kväll just när jag skulle gå hem (hugo skulle hem och vågar inte gå ut med mina kollergor utan honom eftersom jag är en tönt) så fick jag ett meddelande av en av de andra new hires i uk-gruppen som undrade om vi kunde gå ut, väldigt trevligt, hon var supernice, har aldrig riktigt pratat med henne förrut. Så vi gick till puben där nordiska gruppen var. Där hamnade jag bredvid vår enda danska tjej, som jag heller aldrig pratat med förrut (måste sluta förlita mig på stackars hugo) hon var jättejärretrevlig så följde med henne till en spelning i soho. Bandet var jättebra, Alternative / Country / Balkan / Punk / Rock, påstår dom att det är en blanding av. Sen gick vi vidare och hamnade på en annan bar, där det var en trevlig engelsman :) nu har jag precis vaknat, antar att jag borde gå upp, har som plan att hitta en klänning till julfesten.

usch..

..önskar jag kunde säga detsamma som lisa om inga symptom, dessvärre är jag inte lika symptomfri, usch för förkylning. Och ironiskt nog är det först nu när jag börjar bli frisk som det faktiskt känns väldigt trist att vara sjuk, tycker att humöret varit ganska väl under veckan trots sjukdom men nu känner jag mig bara så olycklig, fryser ända in i märgen trots underställ, stickad tröja (ebbas gamla), mössa och halsduk, ont i näsan, ont i ögonen...usch usch usch. Vill bara gå hem och krypa ned unde fem filtar och dricka tio koppar te. Men vem har tid med det? Gnäll. Dessutom smakar kaffet illa. Tänkte att bloggen kunde tjänstgöra som gnällforum, som ni kanske märker, ursäkta mig.

Nu har jag gnällt klart.

Roligt att höra att vaccineringen gick bra lisa, inte ens ont i armen, du är en übermenschen! till skillnad från mig, vet ni att jag fått diagnosen 'motsatsen till en übermenschen'?

spruta i armen


Igår var jag och fick min vaccaination. Förväntade mig feber och allsköns andra krämpor, men jag tycks ha klarat mig lindrigt.


Konstigt nog hade jag väldigt ont i ryggslutet/toppen av rumpan igår kväll, men jag tror nog snarare att det beror på min pilatessession i förrgår än på sprutan. I övrigt inga sympton!

Ikväll börjar julborden, jag ska servera på alla tre i helgen, på lördag ska jag dessutom vara gäst ihop med M och hans föräldrar. Ska hjälpa mor med drickan, sedan byta om och sitta och äta med dem, sedan städa antar jag...

jobb

Idag har jag haft ett utvecklingssamtal, det gick bra! Var övertygad om att jag skulle få sparken (första privata mötet sen vi började, och det var bara jag som hade fått kallelse, hugo och katarina fick senare under dagen) men hon var positivt inställd. Verkar som om jag kommer börja få egna kunder ganska snart (om ett par månader) väldigt spännande!

Annars är det bra här, lite kyligt vårt hus, värmen är trasig igen, männen är mycket upprörda! de är även upprörda på vår stackars städare, think she is the piece of crap, själv är jag mycket nöjd med henne, idag har hon till och med bäddat min säng och vikt ihop mina nytvättade trosor, känns som om cia är här :)

idag har jag sprungit! dock inte särskilt produktivt. är fortfarande nervös för att bli sjuten sen bion i helgen så jag sprang fram och tillbaka på en gångväg i min närmasta park, cirka 10 ggr, sen börja folk tro att jag var ett spån så var tvungen att gå hem

artikel..

om konferensen här om ni vill läsa.

Jag har drabbats av kultinginfluensan, är faktiskt ganska upprörd, känns som om bakterien (viruset?) har legat på lur och bara väntat på att en svacka i immunförsvaret skulle dyka upp, vilken den gjorde igår (sömnbrist, träningsbrist..). Tycker faktiskt att man ska kunna ha en svacka i en dag utan att bli överfallen på det här viset. Hade tänkt stanna hemma efter tolv timmars febrig sömn men det var bara för tråkigt så nu sitter jag på kth med dåligt samvete för att jag sprider mina baciller.

lite ljus

Efter allt gnäll på sista tiden från min sida tycker jag det är dags för ett lite positivare inlägg. För idag skiner ju faktist solen, dessutom tror jag att den enivsa förkylningen jag dragits med börjar ge sig, och dessutom är det fredag, hurra!



I helgen ska jag göra ingenting, jag har hyrt tre filmer, twilight, män som hatar kvinnor och en till som jag inte riktigt minns vilken det var....  och köpt fyra böcker. Det ska bli så skönt!

hittade mitt inlägg jag skrev igår....

... hade tydligen glömt att publicera.

nu kan ja uppdatera

min dejt med stefano var trevlig, han är trots allt ganska sympatisk, är dock redan hemma eftersom jag lider av sömnbrist och hoppas somna inom kort.

schlaften sie gut

fotboll

har just kommit hem från puben (hör och häpna!) var och tittade på frankreish-irland, en match som till min väns chris stora förfäran vanns av frankrike. det var en väldigt märklig upplevelse, puben var befolkad av lika delar fransoser och irländare som båda sjöng och skrek i godan ro, kände mig vansinnigt normal som snällt satt på min pall och tittade.

idag, och imorgon tror jag, var det bara katarina, hugo och jag på vårt kontor, alla andra är på tjänsteresa, mycket märkligt, vi har inte en aning om vad vi ska göra.

har kommit till klarhet med att mannen har flickvän, tog upp ämnet mycket diskret (hmm) idag och dessvärre verkar han inte vara lovligt byte, har tack lov en dejt med stefano imorgon så jag kan distrahera mig från min sorg.

glömde..

..säga att har fått nys om att dn kommer hit imorgon, så håll utkik på..lördag eller söndag kanske? Tydligen vill de göra en intevju med den här personen alternativt en annan som min källa inte kom igåg namnet på (ts!), jag chansar på terry eller lawrence.

uppsala

bloggar från akademihotelllet i uppsala, fick tyvärr inte gå med på preconference dinner ikväll men har ätit mina medpackade smörgåsar istället, och är så exalterad inför imorgon och resten av helgen, bor på samma hotell som alla inbjudna folk så smyger omkring och spanar efter greg, lawrence, terry mfl, så starstruck! Nu ska jag duscha och läsa på programmet inför imorgon och även se om jag hinner plugga en skvätt innan criminal minds, måste passa på när det hänger en tv i taket vid fotändan av sängen.

novembertrött

Är du fortfarande inte trött på november Nisse? Jag har lite svårt att skilja på om jag är trött i allmänhet eller om det är just november som är skurken. Klart är iallafall att jag är just trött, fyyy så tråkigt det var att åka till Malmö i söndags kväll, det är min bestämda uppfattning att söndagskvällar ska tillbringas i soffan framför tv:n (eller möjligen på ICA-maxi) och defenitivit inte på ett tåg. Inte blev jag gladare när det gick åt skogen med löneförhandlingen, och dessutom regnade, gnäll gnäll!

Nu har jag gått och köpt mig ett paket pepparkakor för att förhoppningsvis muntra upp mig, när det nu inte verkar bli någon söderhavsresa får pepparkakorna funka som substitut.


second supervisor!

Jag har fått en andra handledare, från geography department! Så exalterad. Pratade med min första handledare om det i london och nu har den här personen accepterat uppdraget, hurra!

ehhhh

jobbet är fasansfullt, är betuttqad i en kollega, och det är superuppenbart, kan inte sluta stirra på honom, och varje gång han tilltalr mig blir jag alldeles knallröd i ansiktet, han tycker det är vanvettigt roligt! och han är dessutom helt förfärlig, häromdagen sa han till katarina (en annan nyanställd) att hon ställer dumma frågor, och när vi hade våra läskiga presentationer under träningen brukade han avbryta och säga att presentationen var värdelös. Fasar för jobbet imorgon, grönkräm ska det bli iaf!!!

novembergrått

Ja november lever verkligen upp till förväntningarna på en grå månad. Det måste ju vara så här års man ska ta en resa till solen, vill minnas att jag tänker så varje år så här års och ändå har jag aldrig kommit iväg någonstans i november. Bortsett från när Elin och jag åkte jorden runt... då var vi nog på Nya Zeeland i november, eller möjligen på Fiji, bra mycket bättre.



Men, eftersom jag med största säkerhet inte kommer komma iväg till Fiji i år ska det bli roligt att åka till Skövde i helgen iallafall. Solen kanske inte skiner där heller, men sällskapet kommer ju garanterat vara väldigt trevligt! Ska bli så roligt att träffa er! Före dess ska vi till Tylö bäck (utanför Halmstad) på länskonferens med jobbet tors-fre. Jag har svårt att uppbåda någon större entusiasm för sådan där tillställningar, särskilt som vi "under två intensiva dagar ska jobba med vär värdegrund". Flum!


söndag kväll i london


flower market

på besök i london, har haft så hemskt trevligt, både med cia och johan och med åsa, som bor jättebra, hemskt trevligt område med bland annat marknader på söndagar. Idag har vi varit på sainsbury's och fyndat färdiga pannkakor för 35p, fantastiskt billigt, och så gott med smör och mögelost!

Winnerbäck och ny aygo

Vilken trevlig helg vi har haft! Visserligen blev jag hemskt förkyld på köpet, men det var det värt. (Kan tänkas att jag faktist inte skulle ha spinnat i fredags, ont i halsen som jag hade, hade möjligen mått bättre idag om jag låtit bli, men jag ville ju så gärna.) Idag sitter jag och hostar framför datorn hemma, mao inte på jobbet. 

Hur som helst, i lördags kväll hade vi vår allahelgonatillställning med mycket trevliga gäster. Bjöd på älgfransyska från egenskjuten älg, så konstigt! Magnus lagade sin goda risotto, och jag tror alla belv mätta och nöjda. Även Ebba som slapp äta älg, hon fick kycklingspett. Igår när jag träffade Jonas muttrade han något om fördärvet med att blanda rödvin med annan sprit, det tycker jag var ett gott betyg på att det var en bra fest! :)



Dukat och klart, bara gästerna saknas

M och jag pratade lite lätt i lördags om att det kanske vore bra att ha en bil med anti-spinn funktion och tänkte att vi skulle kunna åka och ta en titt på söndagen. Sagt och gjort, när söndagen kom, och vi piggnat till skapligt (som sagt fördärvet av att blanda rödvin med GT) körde vi iväg till Toyota. När vi åkte därifrån hade vi köpt en ny bil! Så tokigt! En ny bättre aygo med anti-spinn, bättre dämpning och snålare motor... Jag vill tro att det lönar sig i längden att byta bil ofta snarare än att köra slut på den man har. Och så slipper man ju sånt tjafs som besiktning och vissa försäkringar när man har ny bil... Runt 12 november får vi hämta nya Aygo.





Jag tror att nya aygo har den här färgen... eller alternativt lite mörkare. Gråblå är den iallafall.


Ebba och Jonas hade den goda idén att ta med oss på Winnerbäck söndag kväll.



Igår kväll var vi alltså i Lisebergshallen och lyssnade på Lasse. Det var bäst när han körde sina gamla hits (antagligen eftersom jag inte är inlyssnad på hans nya) och då var det riktigt bra! Däremellan önskar jag att han hade strykit ngr låtar, men det kan bero på att jag hade lite svårt att andas pga snuva. Heja Lasse!

söndag morgon

hello,

är fortfarande inte helt uppstigen, klockan är 13.03, som det kan gå!  var ute på fest med mina rumskompisar igår, det var väldigt trevligt! så snällt av dem att ta med mig. hoppas er middag var trevlig, tänk att äta älg på det viset, ni är så kompetenta!

jobbet går fortfarande bra, var ute och gick med min gamla klasskompis natalie (som jobbat där ett år allaredan) och hon påstod att anastasia hade bestämt sig för att anställa mig allaredan i sthlm, så märkligt, men tur förmodligen eftersom jag var fullständigt skräckslagen väl på plats här för intervju.

Nu får jag snart besök!! så roligt!!!!!

RSS 2.0