fem inbokade

på visningen, hu så spännande!

utomhusklättring

bistaberget i nyköping
igår klättrade jag utomhus för första gången, så spännade! Men även så väldigt väldigt svårt, kom ingenstans, kände mig som ett levande frågetecken, gled, hasade, eller stod helt enkelt helt still, och kom varken upp eller ned. Till slut, efter att ha kämpat större delen av dagen, lyckades jag ta mig upp för leden på bilden (som heter något så fult som silverpillan), så glad och nöjd trots allt. Försökte sedan lite på en annan led men gav upp ganska snabbt, kallt, blött och eländigt. Förflyttade mig till vårat fikabord istället och drack up det sista kaffet. Men nöjd med att en led gick i alla fall, och det var ju första gången trots allt, inte helt lätt att ställa om från inomhus.

agnar

innan ugn


Uppdatering projekt surdegsbaguette, det blev så bra, finaste, godaste segaste baguetterna någonsin, är så stolt!
efter ugn
matsäck lyxvariant!

ordning i skåpen


Vi packade och packade, tror det blev fem flyttlådor att ställa undan, två att sälja och två svarta sopsäckar att slänga från klädkammaren och garderoberna.


Magnus slänger symboliskt sin Hedmoraorientering-tröja. När han ville slänga underställ "för att han har ett till" satte jag ner foten och påminde om det fina i att kunna fylla ett helt rum med långkalsonger från golv till tak.


Nu är det så länge sedan ni var här att jag gav upp och packade ner portföljerna...


Klart!


Klart!

Idag ska vi städa köksskåp, städskåp mm. Inte lika mycket att plocka undan så det ska nog gå mycket snabbare.

Converseleden

Tyckte det var lika bra att jag gör ett inlägg till nu när jag ändå är igång, hoppas ni inte blir allt för överväldigade av denna våg av inlägg. Kan vara så att jag drar mig för att börja städa...

Förra helgen gick vi den sk. Conversleden i Humlatrakten, andra människor kallar den för redvägsleden, men efter att Åsa promenerade samma sträcka i converse för ngr år sedan tycker jag Converseleden är ett bättre, och mycket roligare, namn. Det var härligt, solsken, och många fina blåsippor runt Ekborgen.




Agnar II

Är hemskt nöjd över att brödet jäste med bara surdeg, torts min något omilda behandling, som 24 timmars jäsning i kylskåpet (note to self: baka inte surdegsbröd samma veckor som jobbet kräver kvällsarbete!) Och det blir ju bara godare ju längre det ligger!


Aprikoser, linfrön, dinkelflingor solroskärnor och dinkelmjöl, och förstås Agnar II.

städlördag

Idag gäller städning inför visningen. Känns bra att veta att det redan är tre familjer inbokade, blir lite mer motiverad då. Vi ska röja ur klädkammaren, garderboder, städa kylskåp, skrubba kakel i badrummet....

Lägger in några före bilder, hoppas jag kan publicera efter bilder innan helgen är slut!


överfull klädkammare


och garderob i behov av rensning

lägenheten

3 familjer inbokade redan på visningen. Tror det är bra, det lät på mäklaren tidigare om om man inte kunde förvänta sig ngr bokningar förrän dagarna innan.


oildisaster och snälla föräldrar

Kom just till jobbet, har varit på pilates, väldigt skönt! Men dagen började riktigt dåligt med att min matlåda (oljig grekisk sallad) läckte olja i min handväska, darn darn darn! Hällde ut alla attiraljer och proppade den full med hushållspapper, hoppas den överlever!

Vad gäller snälla föräldrar är storyn följande:

Min fd. kollega Maja, som jobbar på kommunen nuförtiden, skulle gått på ett sammanträde jag hade i måndgas kväll. Under måndagen visade det sig dock att hennes son, Pontus, som gör en utbytestermin i Grenoble (!) hade fastnat i Sverige pga askan.

Han hade varit o hälsat på ngn i Sthlm och kom inte tillbaks till Frankrike, passade därför på att besöka föräldrarna, och Maja prioriterade förstås middag med honom framför sammanträde.

Nu till den snälla delen, eftersom det inte gick ngr flyg var ju Pontus som sagt fast, så vad gör man, jo, man frågar förstås (?) sina föräldrar om de kan tänka sig att skjutsa. Och det kunde de! helt galet! Maja och hennes man skutsade alltså ner sin son till Grenoble, tog en Pizza och åkte hem igen.


projekt episod 1

ikväll ska jag påbörja projekt surdegsbaguette, spännande! inspiration kommer från en kombination av petite france, paris och pain de martin. Siktet är högt, men tänkte vara förståndig och börja från grunden, alltså använda samma recept som förra gången, då resultatet för första gången blev helt bra, och bara göra baguetter istället för en hel limpa. Steg 1 ikväll. Fortsättning följer!

På hemnet



http://www.hemnet.se/beskrivning/649640?r=3



Ingen återvändo nu!

Åsa, är du hemma i London?

uppsägning

Nu har jag skrivit under min uppsägningsblankett, den 11 augusti är min sista dag som lantmäterianställd. Ojoj!

I praktiken kommer jag att vara på jobbet sista dagen någon gång i mitten av juli, sen har jag semester och övertid att ta ut.


gardin(er)

Jag tror jag har berättat tidigare att vi har beställt nya fina gardiner till vardagsrummet nu inför flytten. Igår kom de äntligen, jag blev jätte glad och de var precis så fina som jag tänkt mig! Men, tyvärr hade jag bara beställt en. Jag antog av någon anledning att gardiner säljs i par... men så är det uppenbarligen inte. Gissa om jag blev snopen när jag packade upp paketet och det bara låg en gardin i det. Men jag satte iallafall upp den (fick plocka fram min IKEA-symaskin och sy upp den, det var roligt) och det blev faktist superfint.

Som tur var hade de samma modell och färg på en inredningsaffär här i Kungsbacka, så idag på lunchen har jag varit och köpt mig en till. Men lärdomen av det hela är att gardiner inte säljs i par. Åtminstone inte dyrare och "finare" varianter.

Ikväll ska M och jag åka till Trollhättan med två av mina kollegor och deras sambos. En fjärde kollega till oss, Jeanette, är med i Tolvskillingsoperan som de sätter upp där. Det ska bli roligt, och ännu roligare att titta på huset i Humla imorgon.

gallra

Som fackpamp ingår det i mina uppgifter att sitta med på anställningsintevjuer, och gallra bland ansökningarna. Eftersom vi inte anställt förut under min tid i facket får jag vara med om det för första gången nu (i grevens tid eftersom jag egentligen avgått).

Vi hade fått in runt 40 ansökningar till den enda tjänst som ska tillsättas till hösten, inte helt lätt att veta var och hur man ska börja. Nu är det ju som väl är inte jag som fattar det slutgiltiga beslutet, men min chef lyssnar tydligen väldigt mycket på vad vi och det andra facket tycker.

Först sorterade vi ut dem som inte hade behörighet, sådana som kom direkt från gymnasiet, eller hade fel utbildning, 30 kvar. Sedan plockade vi ut dem som hade civ.ingengörs utbildning, jag tyckte det var självklart att det skulle kallas, vi behöver fler civilingenjörer här!

Kvar var en hög på en hel klass, alltså runt 25 ansökningar från dem som läst till högskoleingenjörer i Trollhättan och blir färdiga nu till sommaren, alla ansökningar var lika varandra, undrar om de allihop gått samma söka jobb kurs?
 
Vi kan ju omöjligt kalla 30 pers, så på något sätt var vi alltså tvugna att sålla. Började med att plocka bort dem som inte sommarpraktiserat på lantm. Visserligen har man nog ingen större nytta av det när man väl börjar jobba, men det visar ju ändå att man är intresserad, någon sorts viljeyttring som kanske visar på ambition.
Kvar var runt 15 ansöknigar, fortfarande för många. Vi sorterade bort dem som hade familj och bodde för långt bort, typ i Trollhättan. Tror inte att man orkar pendla så långt i längden, och sannolikt flyttar man inte om man har familj. Tio kvar... fortfarande för många. Vi plockade bort de som var "för" unga, resonerade som så att man inte är riktigt mogen för det här jobbet om man är 21 år. Kvar var en hög på ungefär fem stycken, vilket väl är hanterligt.

Så så kan det gå till, det kändes som ett väldigt ansvar, det är ju jätte viktigt för den som har sökt, och det finns ju risk att vi sorterat bort den bästa sökanden, men på något sätt måste man ju gallra. De fem som blev utvalda kommer dessutom ändå bara att kallas i andra hand, förhoppningsvis hittar vi någon lämplig kandidat bland civilingenjörerna.


hälsningar från london

hello from london!
har hemskt trevligt i london trots smärre brister i boende och diverse åkommor, har haft en rolig om än slitsam påsk, varit ute torsdag, fredag, lördag, söndag - är lite vimmelkantig. Förutom med sara och virginia har vi varit ute med en man som vi träffade sist jag var här och några av hans kompisar. I söndags bjöd de till och med mig och åsa på påskmiddag, väldigt helylle (ganska iaf) och trevligt, förutom att vi fick en smärre chock när det efter tre dagars umgänge framkom att en av dem var svensk! Lätt stressat till när kugghjulen snurrade för fullt hos mig och åsa för att komma på vad vi sagt för dumt i tron att ingen förstod..
Är nu på bl (british library såklart), mötet med min handledare förra veckan gick ganska bra tror jag, vilket innebär att han verkar nöjd och att jag vet vad jag ska göra. Ikväll ska jag och åsa gå och simma med syfte att använda bastun för att lagra värme (värmen är trasig hemma hos åsa som ni kanske har hört, så hemskt kallt) och duscha (varmvattnet är också trasigt).
å, virginia och sara på marknad

RSS 2.0