one to go!

nu är det inte mycket mer än ett dygn kvar innan jag åker till london, längtar så mycket! hoppas på:
-mycket häng med fränd!
-bra möte med handledare ett (ganska nervös, som vanligt, på onsdag gäller det, hjälp!)
-trevligt möte med handledare två (inget omdöme, bara uppdatering i allmänna ordalag)
-lite vårväder
-en tokbillig men ändock jättefin vårjacka från primark (vad tror du om oddsen fränd, har du varit där på sistone?)
-kaffe på något särskilt ställe (var var det nu igen fränd?)
har även fått i uppdrag av ebba att styra upp åsas datingliv, så laddar inför det. Tips och idéer?
känns tokigt att jag ska vara borta i nästan två veckor. Med tanke på att jag ska vara borta så länge tänkte jag att jag skulle klättra ordentligt under veckan som gått. Tog mig vatten över huvudet, har så ont, armarna är inte att tala om, men även knän, leder, rygg, nacke, fingertoppar...har svårt både att cykla (aj aj hålla i styret) och skriva på tangentbordet.

pifflördag

Först vill jag berätta den goda nyheten att jag var på spinning igår. För första gången på 6 veckor kunde jag träna ordentligt, härligt! Den här förkylningen jag haft har varit fruktansvärt envis. Jag tog visserligen inte i 100 %, men nästan, och jag var ganska pigg när jag traskade hem. Hurra!

Vi är ju på gång att sälja lägenheten, har haft några mäklare på besök som tittat på den, och visat upp sig för oss. De här stora företagen (svensk fastighetsförmedling, fastighetsbyrån, Bjurfors etc.) verkar ganska likvärdiga, de anlitar proffsfotografer, har en lista på intreserade kunder mm... Därför tror jag att det blir så att vi i slutändan kommer att välja mäklare, alltså person, snarare än byrå. Vi hade nästan bestämt oss för en tjej som heter Linda, som var här i januari eller februari. Hon verkade duktig, och gav ett pålitligt intryck. Jag tror att om vi tycker det tycker förhoppningsvis även de dom ska köpa vår lägenhet att de kan lite på mäklaren. Men, när jag skulle ringa till henne igår och försöka få henne att sänka sin provision, hade hon slutat. Typiskt! Men, det ordnar sig nog tillslut, i vilket fall kommer vi nog att ta bilder ganska snart, för att lägga ut på hemnet och så, inom tre veckor skulle jag tro, så det är dags att börja piffa!

Shoppingrunda idag genererade i:


nya gardiner till vardagsrummet
ny badrumsmatta
ny toaborste
nya handdukar till badrummet
och, inte minst, nya handtag till skåpen i köket. Att vi inte bytt det tidigare! Det blev en helt ny (mycket bättre!) känsla.


Om ni har gått och funderat förresten, men inte vågat fråga, så blev köttfärssåsen jätte god. Och nu lagar han Oscu Buco och saffransrisotto mannen, han har blivit en sådan gourmet! I approve!


före


före


efter

oslo igen

nu ar jag pa visit i oslo igen, kommer dock annu slappas los pa egen hand, harald ska med pa formiddagen och anastatsia pa eftermiddagen.

har just fatt reda pa att harald ska sluta, kara hjartanes, pa tok for stort ansvar pa en gang!!! hur ska detta ga?

har haft en valdigt slosaktig helg, var pa shoppingspree, skulle kopa ett par goggles men kom hem med fem kassar andra saker, nu har jag shopping forbud!

nagra nyheter med nya jobbet?

tvättdag

har haft ytterligare en mycket produktiv söndag, väldigt nöjd med mitt nya helgupplägg att bara gå ut fredagar. Har haft en väldigt hård springrunda idag (med mina väldigt otränade mått mätt) sprand med johannas kompis zoltan och vågade inte beklaga mig att det var för långt och hårt så när han väl övergav mig var jag tvungen att ligga flämtande på en gräsplätt i en halvtimma.

har oxå tvättat tre tvättmaskiner, det var på tiden, har tvingats ha på mig läskiga underkläder sen i onsdags.

akta dig för att bli skjuten imorgon fränden!!

Världens godaste köttfärsås

Just nu lagar lagar M "Baron Ricasolis köttfärssås". Det ska enligt Kronstam, som skriver om vin och mat i DN, vara världens bästa. Innehåller bland annat Karl-Johan svamp, kycklinglever, selleri och vitt vin. Magnus är mycket entusiatisk (och jag också förstås!)



Regeln är att om det inte blir bra så pratar vi inte mer om det, så om ni inte hör något mer vet ni varför.

För en stund sedan utbrast M "Kom och titta så fina färger". Och det var det i sanning!


crazy days

De här veckorna åker jag i sanning land och rike runt. Har sedan i tisdags varit i Jönköping och Ängelholm. Innan nästa tisdag kommer jag också att ha hunnit med Malmö och Gävle. Det är ett väldig farande! Men det är ju kul att se olika delar av Sverige och jämföra snödjupet! :) Och när utdelningen blir så bra som Jönköpingresan är det förstås extra roligt.


blixa!

i veckan är det dokumentärfilmfestival i stockholm, massor av filmer onsdag-söndag. Jag hade ingen koll på det men sara frågade om jag ville gå, kollade programmet och såg att de visar en film om neubauten! Så ikväll blir sara som helt har tappat sin talan medsläpad på dokumentären off ways, om neubauten och om öst/västberlin 1989 och idag, ska bli så roligt!

Hemlig resa


I helgen hände den hemliga resan, det var hemskt spännande må ni tro! Och vilken resa sen! Vi åkte mot Göteborg, och stannade i Göteborg. Jag började fundera lite när vi åkte in vid ICA-focus, och det var som jag misstänkte, vi skulle bo på Gothia Towers. Så väldigt roligt! På 16:onde utsikten var det fantastisk utsikt över stan. Och tänk, bara en hiss upp till de goda jordgubbsdrinkarna.

Nästan ännu bättre blev det på kvällen, Magnus tog med mig till Basement. Vår första restaurang med en stjärna. Ojojoj, vad det var gott. Vi åt en 6-rätters avsmakningsmeny, ankelver, maräng doppad i flytande kväve (medan vi såg på), rökig hälleflundra (röken var liksom under en huv, som servitrisen lyfte på vid bordet), unggrisnacke... Alldeles fantastiskt!

Morgonen därpå fick vi frukost på Heaven23 (restaurangen högst upp i tornet), vid bordet bredvid oss satt Magnus Uggla, och några av hans körtjejer. De spelar ju på Rondo ni vet. Magnus gillar inte äggiga våfflor kan jag berätta, frasiga ska det vara!



Här är vår nya matta. I förgrunden mina naglar som jag tyckte matchade fint.

I morgon intervju!


långkalsong -next episod

Tänkte att det kunde vara trevligt att ha klänning idag, fick, som för några veckor sen, en liten känsla av att det vore trevligt att gå till jobbet utan långkalsong. Men, om igen kom jag på andra tankar när jag tog en titt på termometern, - 14,5. Det är härligt att det är en riktig vinter!!

Jag tror att det bara är att kapitulera och göra som pappa säger, ha på dig långkalsonger till midsommar.

börjar bli gammal

Idag har jag varit hos doktorn för att kolla mina födelsemärken/prickar. Ett väldigt spring hos doktorn nu för tiden, men den här tiden hade jag beställt för länge sen. Alltså innan jag fick min influensa/luftvägsinfektion/lunginflammation.

Jag blev ordentligt genomtittad från topp till tå. Men alla prickarna var ofarliga, som tur var. De som jag trodde kunde vara konstiga var det absolut ingen fara med, det var helt ofarliga märken som jag börjar få "för att du börjar bli gammal".  Däremot de små svara platta kunde möjligen börja växa, men jag skulle lägga dem på is i tio år tyckte han, och sen titta på dem igen.

Det känns bra! Jag var inte direkt orolig före heller, men det känns ändå bra att ha fått dem besiktigade.


På tal om något helt annat. Jag läste i DNs språkfrågarspalt häromdagen, krönikören var förvånad över att så många på journalisthögskolan (!) inte kunde skilja på dem och de. Till exempel var det inte ovanligt att det skrevs "Dem kom sent" . Liksom för att försäkra sig om det blev rätt drog man till med dem i alla tänkbara lägen. Jag är lika förundrad som krönikören... just den delen av den svenska grammatiken känns ganska självklar.



Norge nästa

imorgon åker jag till oslo, ska bli väldigt roligt att komma igång till slut!! har besluat mig för att min kjol är ok, men slänger kankse med byxorna just in case. Är bekymrad över vilka skor jag ska ha till kjol oxå nämligen, mina stövlar börjar bli väldigt slitna, och kan ju inte gärna trippa omkring i pumps i snöslasket. ska bli skönt att få första besöket överstökat så jag kan slappna av!

RSS 2.0