Snart semester....

Tillbaka i Londania efter en snabbvisit i Oslo, något bitter över att jag behövde åka dit själv har jag expensat som aldrig förr! Men det gick bra, var mycket nervös över att Harald lämnat mig åt mitt öde men alla norrmän hade fattat ett gemensamt beslut att prata engelska med mig och helt plötsligt förstod jag vad det är vi disskuterat de sista tre månaderna.

Ska bli så roligt med semster, kan inte bärga mig! Borde inhandla ett regnställ, men funderar på om bikina måhända är ett alternativ?

pussel

university of bath

har registrerat mig och bokat boende för konferensen i bath, ska bli hemskt roligt. Synd bara att alla ekonomiska bidrag är slut och bara en konferens är betald för. Argh.
jag har så väldigt trevliga och resvilliga vänner och bekanta; ett tag såg det ut som om jag, å, e och min kollega barbro skulle minisemestra tillsammans i bath. Undrar vem som skulle vara mest stressad och obekväm under den semestern - troligtvis jag, men med gott sällskap. Nu verkar, med lite pussel, det scenariot kunna undvikas. Å, vill du komma till bath? Tror jag kan lova att varken e eller min kollega kommer!
igår var jag och klättrade, och klarade en led med gradering 6c (en grad svårare än jag har klarat förut), hurra!

Ny bekantskap

I helgen har Tiger visat upp sina nya barn, det är en mini-tiger, en Sotis och en Tristen/Pujje, sååå söta!

 Jag har gjort mitt bästa för att tämja. Lyckades bäst med Sotisen. Satt och väntade utanför deras gömställe (mkt tålmodigt!) efter en stund kom den ömma modern gående (alltså kattungarnas, inte min). Hon tyckte tydligen att det var dags för barnen att stifta bekantskap med den snälla Lisamänniskan som alltid klappar henne så ordentligt, till skillnad från de ordinarie hussarna och mattarna. (Däremot är det inget hejd på mat-fjäskandet, Tiger kommer som skjuten ur en kanon så fort hon hör att köksdörren öppnas, och inte konstigt det när gammel-matte  har börjat mata henne med leverkorv direkt från huset, vadan detta fjäsk?). Hursomhelst, Tiger och jag satt där utanför gömstället, Tiger tänkte till och kom som sagt fram till att jag kunde få träffa barnen och började locka på dem. Den svarta var modigast, de andra stack bara ut nosen. Trots visst fräsande, från kattens sida, till att börja med blev vi riktigt bra vänner efter en stund!



Min mor tycker jag ser ut som Åsa när hon var fem på den här bilden...?

I går var vi på kallbadhuset och åt. Det var även Rickard Wolf, Helena Bergström och Colin Nutley, de håller ju på med en ny Änglagård. Wolf sa inte ett ord, däremot Helena pratade i ett. Ebbas bekantskap Sven Wollter sågs däremot inte till, annars hade jag ju kunnat hälsa från Ebba!!
Inga kort dessvärre, det är möjligt att de hade blivit lite upprörda om jag hade börjat fota dem, och jag ville ju inte ställa till med en scen!


Valde mellan den här och en bild där de står nakna på en brygga, men vill ju som sgat inte ställa till med en scen.


Idag har M och jag hävt in lite ved, det kan ni däremot få se bildbevis på.



Och så en fin bild på den ömma modern som M tagit. Undrar om avsikten var att skärpan skulle hamna på bladen? Även om det inte var meningen tycker jag det blev rätt snyggt!






What would Lisa do?

Har haft en mycket händelserik kväll här i min lägenhet. Allt började med att jag inte har några rena kläder och vill tvätta. När jag kommer ner till köket (obviously) med min tvätt står tvättmaskinen där och blinkar ilsket rött. Jag blir lite förvirrad och går upp med min tvätt igen.

Går sedan ut för att mäta middag med Åsa (mycket trevligtatt träffa henne igen!) och hoppas att tvättmaskinen ska må lite bättre när jag kommer hem. Men det gör stackarn inte.

Jag frågor pojkarna om de vet vad jag ska göra men som vanligt när något inte fungerar säger de till mig att prata med Shane, the landlord (detta gäller allt från en fläck på mattan till massiv översvämning i badrummet). Men då tänker jag: What would lisa do? och börjar bända upp luckan till filtret. Ray har nu gjort mig sällskap eftersom han tycker det är väldigt intressant att jag inte tänker fråga shane. När luckn väl öppnas strömmar vattnet ut med diverse andra ting. Ray börjar skrika i högan sky, och måste öppna ytterdörren för han tycker det luktar så illa. Sedan står de där och tittar på mig medan jag moppar och rensar filtret (chris blev lockd av Rays skrik) och då kommer en katt inspringande genom ytterdörren!! och gömmer sig längst in i hörnet på Rays rum. 10 minuter senare är katten ute och tadada tvättmaskinen fungerar. Nu står Ray nere i köket och skrubbar golvet med klorin för han tycker att det var så äckligt!!!

grill

kaffet kokar

om någon inte redan har hört det så grillade anna, johan och jag till lunch igår, så roligt att det måste förevigas med ett blogginlägg. Korv och bröd, majs, marshmallows och till och med kaffe, i johans egenhändigt ihopknåpade kaffekanna. Ett pyssligt tilltag, eftersom vi faktiskt hade en grill ställde vi kannan i den, men annars är tanken att man gör upp en liten eld i nedre planet som syns på bilden nedan. Behöver tilläggas att jag kanske skulle vilja ha en egen kaffekokarattiralj?

Bättre bild?

M tycker Tiger gör sig bättre på den här bilden, och det kan jag ju kanske hålla med om. Hon håller ju ut sina framben fint här, och inte minst, tittar in i kameran, det är ju trevligt.



dagens outfit

Tycker det är hög tid för en dagens outfit här på bloggen, de har ju i sanning lyst med sin frånvaro! Ni har väl också saknat dem?

Magnus och jag har tagit första steget mot att köpa likadana träningsoveraller. Var på Freeport idag, och helt ovetande av varandra (nästan, jag tipsade honom om att de hade fina skjortor på MQ) köpte vi varsin rutig peak-performance skjorta i 70-tals stil. När vi kom hem och provade till våra mörkblå jeans blev det alldeles solklart våra nästan likadana outfittar var som klippta och skurna för "dagens outfit" på bloggen.

Looki!




Magnus tränar

inför sitt framtida liv som Humlabo!

Då ingår att


klippa gräsmattan


grilla


och förstås prata med kossorna!

Man kan också få se sin svärfar busa med en måttligt road Tiger


Ragnar går demonstrativt sin väg




det lilla huset i skogen

Mitt inne i Humlaskogarna, långt från körbara vägar och annan civilisation skymtar det här huset mellan träden. I förvånansvärt gott skick men ändå påtagligt övergivit. Det har antagligen inte bott någon där sedan den sista ägaren,  Hammar, dog för sisådär 50 år sedan. Hammara, som huset kallas, är något iallafall jag helst går förbi en solig dag i fullt dagsljus...

Det är allt lite spännande. Undrar vad som har hänt i huset under årens lopp. Det låg ganska många små torp uppe i skogen för sådär 100 år sedan, tack och lov att jag slapp bo där!







RSS 2.0